1 hónapnál régebbi cikk

Cser-Palkovics András az illegális gyorsulási versenyekről: „Ezt Székesfehérvár nem fogja eltűrni”
Cser-Palkovics András az illegális gyorsulási versenyekről: „Ezt Székesfehérvár nem fogja eltűrni”

A város polgármestere hosszú posztban írta le a véleményét a hétvégén kis híján tragédiával végződő illegális gyorsulási versennyel kapcsolatban. Cser-Palkovics András bejegyzése szerint már részben megvan a megoldás is a helyzetre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat este nem sokon múlt, hogy a székesfehérvári Tesco közelében szervezett illegális gyorsulási verseny tragédiával végződjön. Két autó félfrontálisan ütközött egymással, az egyik kocsi pedig csak azért nem sodorta el az út mellett bámészkodókat, mert előbb egy villanyoszlopnak ütközött.

Kapcsolódó
Majdnem tragédia lett a vége egy illegális fehérvári autóversenynek a Tescónál

A balesetben senki sem sérült meg. A versenyt állítólag egy 20 éves férfi szervezte, aki a történtek után elmenekült a helyszínről.

A történtekkel kapcsolatban hétfő délelőtt megszólalt Cser-Palkovics András is. Székesfehérvár polgármestere „megengedhetetlennek és tűrhetetlennek” nevezte a hétvégén történteket, majd az önjelölt versenyzőknek azt javasolta, hogy inkább a Hungaroring nyílt napjain próbálgassák képességeiket:

„Ha maguknak van ideje és pénze az éjszaka közepén a fehérváriakat zavarni, veszélyeztetni, balesetet okozni, akkor legyen bátorságuk arra is, hogy profi környezetben mutogassák belevalóságukat, ahol legfeljebb magukat törhetik össze. Mert ezt Székesfehérvár nem fogja eltűrni, az önök egójának érdekében egyetlen életet sem vagyunk hajlandók veszélyeztetni.”

A posztból kiderül, hogy Fehérvár vezetése pontosan tisztában van azzal, hogy a szombatihoz hasonló versenyeket és driftparádékat szoktak még rendezni a Kadocsa, a Rákóczi, a Palotai, a Budai és déli összekötő utakon.

„A megoldás is részben megvan, ez az állandó telepítésű kamera és traffipax-rendszer, erről már korábban tárgyaltunk az állammal. Ez is egy terület, ahol az önkormányzatok jelentős segítséget nyújthatnának a Rendőrségnek és az államnak. A hatóságok jelöljék ki szakmai szempontjaik szerint, hogy hova kerüljenek traffis kamerák, az önkormányzat pedig vállalja a telepítés és üzemeltetés költségeit, cserébe csak annyit kérünk, hogy a beszedett bírságok is minket illessenek. Ez az összeg egy idő után fedezné a telepítések költségeit, a maradékot pedig egy az egyben a további közlekedésbiztonsági intézkedésekre, edukációs célokra szeretnénk fordítani” – írja a posztban a polgármester.

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:

Borítókép: Facebook/Cser-Palkovics András
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek