1 hónapnál régebbi cikk

Bach mindenkinek! Városunkban is megemlékeztek Johann Sebastian Bach zeneszerzőre
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Bach mindenkinek! Városunkban is megemlékeztek Johann Sebastian Bach zeneszerzőre

Az ország legnagyobb komolyzenei fesztiváljához kapcsolódott városunk is. A Bach mindenkinek című eseménynek a Szekfű Gyula utcai evangélikus templom adott otthont.

Johann Sebastian Bach zeneszerzőre és orgonistára emlékeztek városunkban is. Az ő születésnapja alkalmából immár tizedik alkalommal rendezik meg idén a Bach mindenkinek elnevezésű fesztivált. Ennek célja, hogy minél több emberhez eljusson az ő zenéjéből áradó szeretet és országszerte megismerjék a műveit.

A korálok és kantáták című koncert idén is nagy népszerűségnek örvendett, a résztvevők számos egyházi művet hallhattak a Szekfű Gyula utcai evangélikus templomban.

"Több mint 200 rendezvényen vehetnek részt országszerte a zenekedvelők, Bach születésnapjához kötődve. A fesztivál március 16-án kezdődött ennek keretében örvendeztetjük meg a közönséget" - mondta el Dóczi István karnagy.

 A zenei rendezvény, 2019-re a legnagyobb komolyzenei fesztivállá nőtte ki magát így ma már több mint 200 településen ismerkedhetnek meg Bach munkásságával.

Az esemény egészen március 31-éig tart majd, ennek ideje alatt a szervezők szívesen fogadják az adományokat, amelyeket a Magyar Református Szeretetszolgálathoz juttatnak majd el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek