Életpályát kínál a fiataloknak a Szakmák Utcája Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Életpályát kínál a fiataloknak a Szakmák Utcája Székesfehérváron

Szakmázhattak a fiatalok a városban, pályaorientációs programot tartottak a Széchenyi István Műszaki Technikumban szerdán. A Szakmák Utcája Fesztiválon ezúttal is a Székesfehérvári Szakképzési Centrum és tizenegy iskolája mutatta be képzési profilját.

Fa-, és fémmegmunkálás, hegesztőszimulátor, ördöglakat, 3D nyomtatás, fejtörők, logikai játékok is várták azokat a fiatalokat, akik szakmázni szerettek volna szerdán. A Szakmák Utcája Fesztivált - a korábban megrendezett Szakmák Éjszakájával együtt - harmadik alkalommal hívta életre a Székesfehérvári Szakképzési Centrum.

A pályaorientációs nap célja, hogy a szakmák legjavát megismerhessék a továbbtanulók.

A gyerekek és az érdeklődők megtekinthették, hogy milyen eszközökkel, technológiákkal gyárthatnak az iskolák. Mészáros Attila alpolgármester szerint a szakképzett munkaerő megléte elengedhetetlen, és ehhez több lehetőséget is kínált a fesztivál, amely természetesen összekapcsolódik a város iparával is.

A város ipara számára lényeges, hogy legyen szakképzett munkaerő, és nagyon örülünk, hogy nagyon széles az a paletta, melynek keretében szakmát tanulhatnak a fiatalok, akár a technikumi képzésben, akár a szakiskolai képzésben, mindezt pedig duális formában - hangsúlyozta Mészáros Attila.

A programot ezúttal is a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezte, melynek főigazgató-helyettese úgy fogalmazott: életpályát kínálnak azoknak a diákoknak, akik belépnek a szakképzési rendszerbe. Szépvölgyi Emese hozzátette, ezeken az alkalmakon releváns szakmai információkhoz jutnak a kilátogatók, de olyan élményeket is szereznek, amik inspirációt  jelentenek majd a saját személyes életútjuk megtervezéséhez.

A programon színpadi produkciók, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai is várták a továbbtanulni vágyó általános iskolás fiatalokat. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek