3 hónapnál régebbi cikk

Adomány a Kríziskezelőnek: a Bugát Pál Technikum tanulói gyűjtöttek a rászoruló hölgyeknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Adomány a Kríziskezelőnek: a Bugát Pál Technikum tanulói gyűjtöttek a rászoruló hölgyeknek

Tisztálkodószerekkel, higiéniás termékekkel ajándékozták meg a Kríziskezelő Központ ellátottjait a Bugát Pál Technikum tanulói a menstruáció világnapján. A cél az volt,hogy a menstruációs szegénységben élő nők mindennapjait segítsék.

50 csomaggal érkeztek a Bugát Pál Technikum tanulói a Nappali Szolgáltató Központba. Az adományokat az iskola tanulói pakolták tele különféle tisztálkodószerekkel azzal a céllal, hogy az utcán, illetve az intézményben élő nők mindennapjait segítsék.

"Ezzel az akcióval arra szeretnénk buzdítani mindenkit, hogy nyújtsanak segítséget a  rászorulóknak, hiszen minden adomány jól jön az otthontalanoknak"- mondta el Zsédely Orsolya Zselyke, a Bugát egyik tanulója.

Magyarországon több ezer nőt, fiatal lányt érint a menstruációs szegénység. Ebből adódóan pedig sokan hiányozhatnak az iskolából vagy a munkából, mert számukra nem elérhetőek az alapvető női intim higiénés termékek, mindez pedig pszichés terhet is jelenthet számukra. Éppen ezért a Kríziskezelő Központnál most is örömmel fogadták a felajánlásokat.

"Mindig jönnek újonnan érkezettek, így tudunk ebből az adományból úgy tartalékolni, hogy nekik is tudjunk adni" - mondta el Zsabka Attila.

A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője hozzátette, az utcán, valamint az anyaotthonban élő hölgyeknek is eljuttatják a napokban az adományokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek