1 hónapnál régebbi cikk

Swing minden mennyiségben! Háromnapos fesztivál várta a jazz szerelmeseit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Swing minden mennyiségben! Háromnapos fesztivál várta a jazz szerelmeseit

Jó hangulat, zene és swing minden mennyiségben. Háromnapos fesztiválra várta a jazz zene kedvelőit a Come Around Swing Family. Az egyesület második nagyszabású rendezvénye idén is sokakat csábított a táncparkettre, külföldről is érkeztek résztvevők.

Jó hangulatú swing esteknek lehettek részesei azok, akik ellátogattak a Come Around! Swing Family fesztiváljára. Az egyesület már több éve működik Székesfehérváron és mára már egy igazi kis családdá váltak. Szarvas Zsuzsanna elárulta, habár a swingen belül többféle tánc is van, a legelterjedtebb a Lindy-hop, de a csapat igazi szerelme a balboa, ami egy kaliforniai eredetű tánc.

A kommunikáció a táncpárral való tökéletes kapcsolódáson alapul, így tud jól megvalósulni. Ekkor létre jön egy nagyon nagy flow érzés, amelyet mindenki meg kell hogy tapasztaljon.

A most megrendezett háromnapos fesztiválra külföldről is érkeztek résztvevők, összesen körülbelül 110-en ropták a táncot a Szent István Művelődési Házban.

A teljesen kezdőket is szívesen látták a szervezők, hiszen ők profi táncosoktól tanulhattak. A Come Around Swing Family elnöke, a tánc nehézségeit is ismertette.

Nagyon nehéz abbahagyni, mindig többet akar belőle az ember, egy idő után a rabjává válik.

Széles Szilárd, az egyesület elnöke elmondta, csupán némi ritmusérzékre és kitartásra van szükség a tánc tökéletes elsajátításához. Az egyesület egyébként két éve működik városunkban, amely tanóráira minden jazz kedvelőt szeretettel várnak, Szabó Andrea egyesületi tag elárulta, a jövőre vonatkozóan szeretnének egy lindy hop kezdő csoportot is elindítani.

A pénteki nap party felelőse a The Coquette Band volt, a szombati nap jó hangulatáról a Szalóki Classic Jazz zenekar gondoskodott, míg vasárnap este a Gyárfás István Trió húzta a talpalávalót.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek