1 hónapnál régebbi cikk

„Beállok rózsám katonának” - ismét hadtörténeti rajzpályázatot hirdettek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
„Beállok rózsám katonának” - ismét hadtörténeti rajzpályázatot hirdettek

Több mint 1000 mű érkezett a 12. alkalommal meghirdetett hadtörténelmi témájú, Kárpát-medencei gyermekrajzpályázatra. A „Beállok rózsám katonának” eredményhirdetését kedden tartották, ahol közel száz nevezőt díjaztak.

12. alkalommal szervezte meg a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete - a  Katonai Emlékparkkal, a Nagyváradi Tanoda Egyesülettel és a Honvéd Kulturális Egyesülettel együttműködve „Beállok rózsám katonának” című rajzpályázat melynek eredményhirdetését kedden tartották a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A díjátadó a Vörösmarty Mihály általános Iskola néptáncosai előadásával kezdődött.

A pályázó gyerekek szabadon választhatták ki, hogy a magyar hadtörténet mely jeles eseményét elevenítsék fel. A szervezők a műveket online illetve  papírra vetve egyaránt várták.

A pályázat fő szervezője a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete közel 30 éve alakultunk és a zászlónk csúcsán az van, hogy a fiatalok hazafias nevelését, saját eszközrendszereinket támogatjuk. Ide tartozik a Katonai Emlékpark létrehozása, a Hazafiság Iskolája Pedagógiai program, és ide tartozik most már a rajzpályázatunk is, hiszen az a fontos, hogy a gyerekek foglalkozzanak a magyar nemzet hadtörténetével, az, hogy ők ezt lerajzolják, eléneklik, dalba öntik az már majdnem másodlagos -  mondta el Oláh László, HTBK Székesfehérvári Szervezete ifjúsági tagozat vezetője.

A pályázatra az idei évben mintegy 1595 pályamű érkezett a Kárpát-medence szinte minden szegletéből. A Díjátadón közel száz munkát ismertek el. Oláh László hozzátette, az eddigi és persze az idei év nagy sikerére való tekintettel várhatóan a pályázatot a jövő évben is megszervezik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek