1 hónapnál régebbi cikk

Hogyan társasozhatunk Braille-írással?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Hogyan társasozhatunk Braille-írással?

Hogyan olvasnak és társasjátékoznak a látássérültek? Egyáltalán hogyan tanulható meg a látók számára a Braille-írás? Mindezeket tudhatták meg azok az érdeklődők, akik ellátogattak a Széna Téri Tagkönyvtárba.

A Braille-írás alapjait ismerhették meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtárába látogatók. A Látássérültek Regionális és Közhasznú Egyesülete kezdeményezésére született meg az a szemléletformáló program, amelyen a résztvevők betekinthettek a látássérültek mindennapjainak nehézségeibe. Sőt, ha valaki az alapokat elsajátította, közös társasjátékozásra is nyílt lehetősége.

„Ha valaki a Braille-írás alapismereteit, illetve az ABC alapjait elsajátította, akkor különféle társasjátékokat is ki tud próbálni könnyedén” – mondta el Németh Éva, a LÁRKE elnöke.

Úgy fogalmazott: az ő írásuk egyfajta titkosírás, amelyet ha valaki egyszer megért, el is kezdi élvezni annak használatát. Mindezt pedig jól mutatja, hogy mindegyik tagkönyvtárban nagy érdeklődésnek örvendett a program.

A Széna téri Tagkönyvtár június 10-én hétfőn rendezi meg soron következő eseményét, az Olvasóklubot. A délutánra minden érdeklődőt szeretettel várnak a Narine Abgarjan regényeiről, novelláiról való kötetlen beszélgetésre.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek