4 hónapnál régebbi cikk

Fehérvár a könyvek bűvöletében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Halász István
Fehérvár a könyvek bűvöletében

Egésznapos programok várták a könyvbarátokat a Bartók Béla téren. Az Ünnepi Könyvhét vendégei voltak a költők, írók mellett, a színművészek és a Balett Színház művészei.

A Bartók Béla tér adott otthont a 97. Ünnepi Könyvhétnek. Az idei találkozó különlegessége volt, hogy a Vörösmarty Könyvtár és társintézményei szervezésében, az olvasás barátainak legnagyobb örömére ebben az esztendőben a kortárs társművészetek képviselői is felléptek az ünnepen. A Székesfehérvári Balett Színház művészei Egerházi Attila kiváló koreográfiáját mutatták be.

A Vörösmarty Társaság íróinak és költőinek műveit az Vörösmarty Színház színművészeinek előadásában hallgathatták meg az érdeklődők. Horváth Adrienn a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója köszöntőjében Turi Tímea: Egyszerre egy beszéljen című versével a beszélgetés fontosságát emelte ki, és hangsúlyozta, az eddigi tapasztalata, hogy a könyvheti találkozókat követően nagyon sokan maradnak beszélgetni.

Sebők Melinda, a Vörösmarty Társaság elnöke Kosztolányi Dezső az olvasás jövőjéről szóló esszéjéből kiemelt részletekkel hangsúlyozta a könyv fontosságát, amiben az író a felgyorsult világ okozta, a könyvtől való elfordulásról osztja meg gondolatait, de gondolatmenete bizonyos abban, hogy az emberiség visszatér majd a könyvekhez.

Az könyvhét csúcseseménye megerősítette, az olvasókkal való ünnepi találkozás a a 21. század felgyorsult világában is fontos kell, hogy legyen számunkra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek