2 hónapnál régebbi cikk

Örökifjú fehérváriak jelentkezését várják!
·Egészségkutatás·Utolsó frissítés: undefined
Örökifjú fehérváriak jelentkezését várják!
·Egészségkutatás·Utolsó frissítés: undefined

Egyre tovább élünk, de nem mindegy, mennyire őrizzük meg aktivitásunkat az évek múlásával! Ahogy az sem, miként tud városunk alkalmazkodni az idősödő társadalom elvárásaihoz. A kutatók kiderítik, mi a helyzet Székesfehérváron, és ebben a munkában kérik az ötvenöt felettiek segítségét.

Már ötszázan kitöltötték azt az anonim kérdőívet, melynek segítségével az országban először Székesfehérváron tudhatjuk meg, mit mutat a város aktív idősödési indexe. Ebből kiderül, hol állunk nemzetközi viszonylatban, de ami még fontosabb, megismerhetjük, miben kell megerősíteni az idősödők foglalkoztatását, társadalmi részvételi lehetőségeit, a független, egészséges és biztonságos élethez, az aktivitás fenntartásához szükséges környezetet.

A felmérés révén megszerezhető tudás mérhetővé teszi azt is, mennyire okos a város, és hasznosak-e azok a jövőbeli fejlesztések, amelyeket elterveztek az élhetőség javítására.

A Corvinus Egyetem és a WellOSyst kutatói azt ígérik, hogy a mindössze öt perc alatt, akár név nélkül is kitölthető kérdőív válaszadói a város vezetőivel egy időben, elsőként ismerhetik meg az eredményeket, amennyiben megadják e-mail-címüket a kitöltés során.

A kérdőív a Civil Centrum Alapítvány linkjén érhető el július 15-ig.

Borítókép: civilcentrum.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek