1 hónapnál régebbi cikk

Nyaralóárak: drágul a Balaton, olcsóbb a Velencei-tó
·Hírekingatlan·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Nyaralóárak: drágul a Balaton, olcsóbb a Velencei-tó
·Hírekingatlan·Utolsó frissítés: undefined

A legtöbb hétvégi házat Siófok és Gárdony környékén hirdetik. A legolcsóbban most a Tisza-tónál lehet nyaralóhoz jutni.

A magyar üdülőhelyek közül a Velencei-tó és Gárdony továbbra is kiemelkedő népszerűségnek örvendenek a nyaralót keresők körében. Az otpotthon.hu ingatlankereső adatai szerint az elmúlt évhez képest a nyaralók négyzetméterárai itt csökkentek, ami vonzó lehetőséget kínál azok számára, akik vízparti ingatlant szeretnének vásárolni.

A nyári időszak gyakran inspirálja az embereket, hogy saját nyaralóról álmodjanak. Az utóbbi években a balatoni szállások bérlése jelentősen megdrágult, ami növelte a vízparti ingatlanok iránti keresletet. Egy hétvégi ház nemcsak egy hétre szól, hanem remek lehetőséget nyújt kertészkedésre vagy a városi nyüzsgéstől való elvonulásra.

„A legtöbb hétvégi házat Siófok és Gárdony környékén hirdetik, ám Ráckevén és persze a Balaton északi partján is meglehetősen sok eladó ingatlan van” – mondta Lipták Zsuzsa, az OTP Otthonmegoldások Kft. ügyvezetője.

Az adatok szerint országszerte átlagosan 52,3 millió forintot kérnek egy hétvégi házért, de a legnépszerűbb helyeken ennyiért csak szerény állapotú faház kapható, és az sem a vízpart közelében.

A Velencei-tónál Gárdonyban található a legtöbb eladó ingatlan, és itt az árak is csökkentek az év során. Jelenleg átlagosan 825 133 forintos négyzetméteráron kínálják a nyaralókat. Ez jelentős árelőny a Balaton-parti ingatlanokkal szemben, ahol az árak továbbra is emelkednek. Siófokon például a négyzetméterárak 1,6 millió forintra nőttek, ami 33 százalékos emelkedést jelent a tavalyihoz képest. Fonyódon 1,1, Balatonalmádiban pedig 1,4 millió forintos négyzetméterárat határoznak meg átlagosan az eladók.

Az ország többi részén vegyesen alakultak az ingatlanpiaci trendek. Orfűn az ingatlanárak csökkentek tavalyhoz és az év elejéhez képest is, így most átlagosan 45 millió forintért juthatunk nyaralóhoz. A Duna-menti ingatlanok is drágultak, de még mindig ezek a legkedvezőbb árúak az országban: Ráckevén például átlagosan 657 ezer forintot kérnek négyzetméterenként.

A Tisza-tó továbbra is a legolcsóbb nyaralóövezet Magyarországon, bár itt is emelkedtek az árak 2023-hoz képest. Átlagosan 28,4 millió forintért lehet arrafelé hétvégi házat vásárolni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek