2 hónapnál régebbi cikk

Megkezdődött a felújítás – nyári karbantartás az uszodában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Farkas Szilárd
Megkezdődött a felújítás – nyári karbantartás az uszodában

Elkezdődött a nyári karbantartás a Csitáry G. Emil uszodában. A medencék vizét évente egyszer kötelező cserélni, ezen kívül megújul a bejárat előtti burkolat és a strandra vezető lépcső is.

Ritka alkalom, amikor nincs víz a Csitáry G. Emil uszoda medencéiben. Ez alkalommal azonban üresek a medencék és üres az uszoda is.

Elérkezett a nyári karbantartások és felújítások ideje, mely során nagytakarítás lesz, elvégzik a tisztasági festéseket és megújul a hajszárítórendszer, amelynek a teljes gépészetét kicserélik.

"A legfontosabb az, hogy az uszodában található ősrégi hajszárítónak a berendezése már annyira elhasználódott, hogy azt ki kell cserélnünk, illetve különböző burkolatjavítási feladataink is vannak, a strandra vezető lépcsősort is át kell alakítanunk" – mondta el Patkós Tamás, a Városgondnokság létesítmény-üzemeltetési divízió vezető helyettese.

Ezen kívül megújul a bejárat előtti burkolat, a medencéket pedig, az előírások szerint fertőtlenítik és kisavazzák.

"Vannak olyan előírások, amiket üzemidőben nem tudunk elvégezni, illetve például előírás az is, hogy a nagy medence vizét évente ki kell cserélni és ki kell tisztítani a medencét, valamint számos olyan elvégzendő feladat van, amihez le kell állítani az uszodát" – árulta el Patkós Tamás.

A karbantartás és a felújítások ideje alatt a bérlettel rendelkező vendégeknek és sportolóknak hétköznaponként a reggeli órákban a strandon biztosított az úszás lehetősége, az uszoda pedig a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan szeptember elején fog újra kinyitni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek