1 hónapnál régebbi cikk

Minimális hátrányba került a Vidi a Konferencia Ligában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár FC
Minimális hátrányba került a Vidi a Konferencia Ligában

Két veretlen meccs után a harmadik már nem sikerült túl jól a nemzetközi porondon idén a Vidinek, igaz, idegenben, egy igen jó erőkből álló csapattól, Ciprus második legeredményesebb alakulatától kapott ki egyetlen találattal a KL-ben, ami ledolgozható a visszavágón.

Az első mérkőzésen idegenben 1-0-ás vereséget szenvedett az UEFA Konferencia Liga 3. selejtezőkörében a Fehérvár FC. A piros-kékek a 21-szeres ciprusi bajnok Omonia Nicosia vendégeként kaptak ki 1-0-ra, ami a jövő heti visszavágón, hazai környezetben simán megfordítható, ehhez azonban a most látottnál támadóbb szellemű, gyorsabb, védekezésben koncentráltabb focira lesz szükség Pető Tamás együttesétől.

A találkozó első szűk negyedóráját alaposan megnyomták a hazaiak, de vezetést nem tudtak szerezni, mert vagy pontatlanok voltak, vagy Tóth Balázs hárított bravúrral. Ezt követően "megérkezett" a meccsbe a Vidi, jól tartották, járatták a labdát Christensenék, s ha a fiatal Kovács Mátyás eltalálja ajtó-ablak ziccerében a kaput 10 méterről, nem az égbe emel, akkor alaposan megfoghatták volna az Omoniát.

De nem rúgta be nagy helyzetét Kovács, így pár perc elteltével már újra a házigazdák uralták a meccset. Ez azonban komoly ziccerekkel nem párosult, így gól nélküli döntetlennel vonultak félidőre a küzdő felek.

A folytatásban is a ciprusiak támadtak, a Vidi egyértelműen visszaállt, teljesen átengedte a kezdeményezést ellenfelének, s az, hogy magára húzta az egyébként is bátran próbálkozó Omoniát, nem volt sokáig tartható kapott gól nélkül. A 60. percben Diounkou beadását Stepinski lőtte 8 méterről a kapuba, úgy, hogy a labda előtte egyet pattant a füvön, s bár nem volt erős a próbálkozás, a kapu közepe felé mozduló Tóth nem tudott korrigálni, csak nézte, hogy a játékszer középmagasan a kapu bal oldalában landol. 

A hátralévő időben már nyíltabb, támadóbb lett a Fehérvár FC játéka, de láthatólag legalább annyira figyelt arra, hogy ne kapjon újabb gólt, mint amennyire szeretett volna szerezni is egyet. A lehetőségei megvoltak, mert a frissen igazolt, csereként beszállt Milicevic (még a kapott gól előtt) ugyancsak komoly ziccerben, balról éles szögből, 12-13 méterről az ellenkező alsó sarok mellé durrantott, majd Gradisar is lőtt egy egészségeset 15-ről, középről egy pattanás után, de a hazaiak kapusa is jó formában védett, kiütötte a labdát, mint ahogy Christensen 17-ről eleresztett löketénél is a helyén volt, Larsen fejese pedig célt tévesztett.

A hajrában pályán volt a másik új fiú, Holender is, ám az eredmény már nem változott. Az Omonia megérdemelten győzött 1-0-ra, de a párharc egyértelműen a  Sóstón dől majd el, az augusztus 14-én, szerdán 18 órakor kezdődő visszavágón. 

Előtte még Újpesten is vár egy pikáns bajnoki meccs a piros-kékekre a Bartosz Grzelak irányította lila-fehérek vendégeként. Ez a derbi vasárnap (augusztus 11-én) 18 órakor kezdődik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek