1 hónapnál régebbi cikk

Női kajak négyesünké Párizsban a szakág első érme
Fehérvár Médiacentrum fotója
MOB-Média/Szalmás Péter
Női kajak négyesünké Párizsban a szakág első érme

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida négyes jó hajrával a 3. helyen végzett az 500 méteres távon az ötkarikás játékokon, megadva az alaphangot a folytatásra. További egységeinknek nem sikerült odaérni a dobogóra.

A kajak-kenu döntők első napján sikerült megszerezni az első magyar érmet is a párizsi olimpián. Női kajak 500 méteren a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida összetételű négyesünk fért fel a dobogóra a favorit Új-Zéland és Németország mögött.

Hölgyeink szokásukhoz hűen gyengén rajtoltak, de szépen visszajöttek a "meccsbe" a táv második felére, végül pedig a hajrában nemcsak felértek a 3. helyre, meg is tudták tartani azt nagy küzdelemben, megelőzve a lengyel, a kínai és a spanyol négyest.

A férfi négyes is éremben reménykedett, de nemhogy a dobogó nem jött össze, csak a 7. helyen ért célba a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású egység. Nem számított esélyesnek Adolf Balázs és Hajdú Jonatán párosa, s bár a fináléban féltávig a 2. helyen haladtak, végül lecsúsztak a dobogós pozícióról és a 6. helyen fejezték be a futamot. Pénteken újabb éremesélyek jönnek 500-on, női és férfi kajak kettesünk nem favorit, de éremre feltétlenül sanszos. A kenusoknál az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó 1000 méteren próbál szerencsét, a döntőbe jutásuk elvárható, de éremre kicsi az esélyük, éppen úgy, mint az 500-as női kenus kettősünknek, Kiss Ágnesnek és Nagy Biankának.

A csütörtöki nap második legjobb eredménye a 87 kg-os kötöttfogású birkózó Losonczi Dávidé és a nyílt vízi úszó Fábián Bettináé, aki 10 km-en teljesített remekül. Mindketten az 5. helyet tudták megszerezni. Losonczi számára ez csalódás, mivel az elődöntőig szépen menetelt, de ott kikapott, miként a bronzmeccsen is.

Az öttusázóknál a rangsoroló víváson esett túl a mezőny. A mieinknél Gulyás Michelle hozta azt, amit tud, a 2. helyről várhatja a folytatást. Guzi Blanka 27. helye, miként a férfiaknál Szép Balázs 18., Böhm Csaba 30. pozíciója egyértelmű csalódás. Persze lehet még a folytatásban javítani és eljutni a  döntőbe, de nekik innen már nagyon nehéz lesz.

A pénteket illetően nem csak kajakosaink hozhatnak újabb érmeket, merthogy már reggel fél 8-kor vízbe csobbannak a nyílt vízi úszóknál a férfiak 10 km-en, ahol Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf is ott lehet az elején, sőt, Rasovszky kifejezetten éremvárományos, aranyesélyes! Érdemes lesz rájuk figyelni 9 óra körül, amikor várhatóan már a hajránál tartanak az élboly tagjai.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek