1 hónapnál régebbi cikk

Kardiótanösvény nyílt Velencén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Kardiótanösvény nyílt Velencén

Hétfő délután átadták a 14. Út az egészséghez kardió-túraútvonalat, ezúttal Velencén. Az egészségmegőrzés céljából létrehozott tanösvény már a második a vármegyében.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház 2015-ben indította el az Út az egészséghez című
programját, melynek célja a figyelemfelhívás és a szív- és érrendszeri betegségek kiszűrése. A kezdeményezés keretében országszerte olyan tanösvényeket létesítenek, amelyek lehetőséget biztosítanak mind a helyieknek, mind a turistáknak, hogy részt vegyenek egy kellemes túrán, amely során pulzusmérésekkel ellenőrizhetik egészségügyi állapotukat. A legújabb kardió tanösvényt ezúttal Velencén adták át, amely már a vármegye második túraútvonala Iszkaszentgyörgy után.

A kardiótúrát a szakemberek főként a szív- és érrendszeri betegeknek, a magas vérnyomással, cukorbetegséggel vagy testsúly felesleggel küzdők számára alakították ki, de mindenkinek ajánlják aki a betegségek megelőzéseként mozogni szeretne.

A vezetett vagy egyéni túrák során egy túralap segítségével dokumentálhatjuk értékeinket: a kijelölt pulzusmérő pontoknál a táblázatba feljegyezhetjük a megfelelő adatokat, majd elérhetőségeinket megadva a kitöltött túralapot a kihelyezett gyűjtőládába helyezhetjük. Ezek után a Bence-hegyi kardiótúrán leadott túralapokat a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet orvosai kiértékelik, és ha kiugró eredményeket látnak, felveszik a kapcsolatot, és vizsgálatokra küldik a beteget. Az Út az egészséghez túrákat, és így az egészségmegőrzést az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság, a Velencei Önkormányzat, a Velencei Járási Szakrendelő és az Egészségfejlesztési Iroda támogatta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek