Fecsketúra, naplemente túra és mesetúra a Sóstón
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sóstó Vadvédelmi Központ
Fecsketúra, naplemente túra és mesetúra a Sóstón

Szeptember 8-án fecskebúcsúztató vadvasárnapot, 11-én naplemente túrát, majd 21-én mesetúrát szerveznek a Sóstó Vadvédelmi Központban. Az eseményekre előzetes regisztráció szükséges.

Szeptember 8-án ismét vadvasárnapot tartanak a Sóstó Vadvédelmi Központban. Délelőtt tíz órától állatorvosi bemutatók várják a látogatókat, a gondozás alatt álló vadállatokat is meg lehet nézni, valamint a fecskebúcsúztatón különböző érdekességeket lehet megtudni a fecskékről, például azt, hogy általában Kisboldogasszony napja, vagyis szeptember 8-a körül indulnak el hazánkból vándorútjukra, illetve, hogy fogságban nem szaporodnak tovább. Csete Gábor a Városgondnokság természetvédelmi szakmai vezetője elárulta, hogy ezen kívül még két programmal készülnek a közönség számára.

Szeptember 21-én mesetúra, előtte, 11-én pedig naplemente túra várja az érdeklődőket.

"Egy nyugodt esti séta a lenyugvó nap fényeiben, ekkor nagyon sok madár is visszatér már az egész napos táplálkozásból és sok mindent meg lehet figyelni, a kilátópontokból is nagyon szép a rálátás a tóra" – árulta el Csete Gábor.

A mesetúra valamilyen népmesére vagy ökomesére épít és ezek alapján zajlanak az események, melyek nagyon népszerűek a családok körében.

"Én arra ösztönzök mindenkit, hogy látogassa meg a Sóstó programjait, mert tényleg arra törekszünk, hogy minél több élménnyel térhessen haza, aki hozzánk ellátogat és az ismeretterjesztés a környezeti neveléssel együtt az egyik legfontosabb, amit képviselni szeretnénk itt Sóstón, tehát jöjjön el mindenki és tapasztalja meg, hogy milyen egy ilyen programon részt venni" – mondta Csete Gábor.

A programok és a túrák tehát ismét különleges élményt kínálnak az érdeklődők számára, az előzetes regisztráció pedig bárki számára elérhető a www.sostoszekesfehervar.hu programok honlapján.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek