1 hónapnál régebbi cikk

Kiderült, hogy befűtenek-e a hétvégén a fehérvári társasházakban
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pexels
Kiderült, hogy befűtenek-e a hétvégén a fehérvári társasházakban
·Hírekfűtés·Utolsó frissítés: undefined

Ugyan a hivatalos fűtési szezon csak október 15-vel indul, a hirtelen jött hűvös idő miatt könnyen kihűlhetnek a lakások a hétvégén. A távfűtést vasárnap nulla órától kérhetik Fehérváron a háztartások, de csak azon épületekben, ahol ezt a rendszer engedi.

Péntek éjszakára tíz fokig hűl a hőmérséklet és az előrejelzés szerint napközben is csak 1-2 fokkal lesz melegebb.

Hétvégén pedig akár nyolc fokra is lehűlhet a levegő. Bár a jövő hét végére megint az évszaknak megfelelő idő várható, bizonyosan lesznek olyan háztartások, ahol fontolóra veszik a fűtés elindítását.

Erre szeptember 15-től van lehetőségük azoknak a házaknak, ahol a rendszer nincs "leürítve". 

"Vasárnap nulla órától már lehet igényelni a fűtést. Ahol úgy gondolják a lakók, hogy a hétvégén eléggé lehűl a ház, ott meg tudja tenni a közös képviselő, fűtési megbízott, vagy a lakásszövetkezet, hogy az online felületünkön előre jelzi, hogy ő már szeptember 15-étől szeretne fűtést igényelni. Az igényeket azonban csak ott tudjuk kiszolgálni, ahol a szekunder rendszerek rendelkezésre állnak és légtelenítve lettek" - mondja Szauter Ákos a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója. 

Ugyan eddig senki sem kérte a szolgáltatótól a távfűtés korábbi elindítását, a Széphő felhívja a figyelmet arra is, hogy sok háztartás egyelőre nincs is felkészülve a szezonra. 

"Állapot szerint körülbelül 100 épület van még leürítve Fehérváron, tehát ennyi épületben nincs víz a fűtési rendszerben. Ez azt is jelenti, hogy ezekben az épületekben bármennyire szeretnének a fűtést elindítani - és mi szeretnénk, hogy melegek legyenek a radiátorok - ezt nem tudjuk megtenni, mert a szekunder rendszer, vagyis a ház saját rendszere nem alkalmas rá jelenleg"  - fogalmazott a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója. 

Október 15-én azonban mindenhol elindítja a fűtést a Széphő. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek