1 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári siker a történelem OKTV-n
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ostorházi Helga
Fehérvári siker a történelem OKTV-n

Paraidi Bence, a legutóbbi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen történelemből országos 2. helyezést ért el. A versenyzőt és felkészítő tanárát Cser-Palkovics András polgármester a Városházán köszöntötte.

A 2023/2024-es tanév Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyén a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola akkori 12/b-s tanulója, Paraidi Bence második helyet ért el történelem tantárgyból. AZ OKTV egy többfordulós verseny, amelyen első körben tesztkérdések vannak, majd esszéket kell írni, utána pályamunkát készíteni, a döntő pedig egy szóbeli fordulóból áll.

A fiatalt Székesfehérvár polgármestere köszöntötte a Városháza kistanácstermében: “Fontos volt, hogy megálljunk egy pillanatra, ne menjünk el ezen eredmény mellett szó nélkül, hanem gratuláljunk Bencének és Kovács Attilának. Azt hiszem, hogy egy egyén, az őt felkészítő és a Bence családja életében is nagy dolog, de a város közösségének is fontos visszaigazolása annak, hogy remek iskoláink vannak, tudományos műhelyeink és tehetséges fiataljaink is vannak, akik ezekbe az iskolákba járnak. Ha egymásra talál oktató és az ő tanítványa, akkor abból ilyen szép eredmények születnek.”

Paraidi Bence elmondta, már a középiskolában nagyon megszerette a történelmet, ezért választotta ezt a kategóriát a versenyen. A felkészülés pedig nagyon fontos volt ahhoz, hogy ilyen jó eredményt érjen el: “A felkészülés a felkészítő tanárral egy közös együttműködésen alapul, rengeteg időt igénybe vesz, de összességében egy nagyon élvezetes munka és a tudást tekintve is rengeteg plusz információhoz lehet hozzájutni.”

Bence felkészítő tanára szerint, nagyon inspiráló volt a közös munka egykori tanítványával: “Az általam adott feladatokat időre elkészítette, közösen megbeszéltük, a szóbeli előtt is közös felkészüléseket tartottunk, ez már eleve egy olyan önbizalmat adott a Bencének is, ami miatt nagyobb drukk nélkül tudott részt venni a megmérettetésen.”

Kovács Attila hozzátette, nagyon örül neki, hogy a felkészülés során egymásra talált egy érdeklődő középiskolás gimnazista és a tanári koncepció, ennek jegyében az évek alatt Bence el tudta sajátítani azt a történelemszemléletet, amely szükséges volt a sikeres végeredményhez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek