Ismeretlen történet érkezik haza Fehérvárra!
·FilmSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
Ismeretlen történet érkezik haza Fehérvárra!
·FilmSzékesfehérvár·Utolsó frissítés: undefined

Finishben a Haza! Végéhez közelít Kovács Szilvia és Matuz János filmje. A székesfehérvári Lantai (Májer) József szibériai hadifogoly naplója elevenedik meg hamarosan a nézőközönség előtt, a bemutató október végén lesz majd.

Az utolsó képkockák sorakoznak egymás után, egy kis finomítás van csak hátra. Az ötlet tavalyelőtt született meg, a nyersanyag pedig idén tavasszal már a vágóasztalra került, most pedig mindössze 5 hét van vissza a premierig: véghajrához érkezett a Haza című film! A székesfehérvári Lantai (Májer) József szibériai hadifogoly naplója elevenedik meg hamarosan a filmvásznon.

Kovács Szilvia producer elárulta nekünk: kisebb simítások vannak már csak hátra. Például zeneileg most lesz teljes a film, Cserta Balázsnak köszönhetően. "Amikor meghallottam az első másfél percnyi zenét, amit elkészített nekünk, könnybe lábadtak a szemeim." - fogalmazott Szilvia.

A felvételeken a fiatal székesfehérvári születésű katona, Lantai (Májer) József, az I. nagy világégés során az arcvonalban megélt harcait, illetve szibériai fogságának embert próbáló történéseit mutatják be, naplója alapján.

A történetet több, mint egy éven át forgatta a stáb, készültek felvételek például a Pákozdi Katonai Emlékparkban és Erdélyben is. 

Matuz János forgatókönyvíró, rendező elmondása szerint sokat változott benne a történet, ahogyan teltek a hónapok. "Nem kérdés, miért mondtam igent, mikor Szilvi megkérdezett a filmes ötletével kapcsolatban annak idején. De ami mindennél fontosabb, hogy ez nemcsak Lantai M. J története, ennél sokkal több: ez egy család története! Úgy gondolom, most egy ismeretlen történet tér haza Fehérvárra."

A rendező hozzátette, ebben a történetben rengeteg vágyakozás van. "Bár egy dokumentarista jellegű, de nagyon érzelmes film lesz!" - emelte ki Matuz János.

A történelmi alkotást október 26-án, este 7 órakor láthatja a közönség a Vörösmarty Színházban, melyet negyed 7 kor egy közönségtalálkozó előz majd meg. Ekkor a film megszületésének hátteréről hallhatnak részletes információkat a vendégek, ennek keretében Vakler Lajos műsorvezető kollégánk Kovács Szilviával és a naplótulajdonos családtagokkal beszélget majd.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek