Mindenki két keréken - II. Bringásfehérvári Felvonulás a városban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Mindenki két keréken - II. Bringásfehérvári Felvonulás a városban

Fehérvár Szépe Bringaszépségverseny, gyorsulási verseny, akadálypálya és persze felvonulás is szerepelt a kínálatban - a Kerékpárosklub legnagyobb őszi eseménye a Második Bringásfehérvári Felvonulás, amely valójában nem más, mint a Critical Mass.

Két kerékre pattantak kicsik és nagyok is! A biciklizés szerelmeseit várták szombaton a Halesz Parkban. Bringásfehérvári Felvonulás néven tartották az idei "Critical Mass" kerékpáros felvonulást Fehérváron. A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezetének tagjai egyedi programokkal is készültek hétvégére.

Akadálypálya, gyorsulási verseny és bringaszépségverseny is várta a kerékpáros fehérváriakat!

Gerencsér Gábortól, a Bringásfehérvári Felvonulás 'bringadoktorától' megtudtuk, hogy az esztétikum, a karbantartottság is fontos zsűrizési szempont volt a versenyen. Azt megtudtuk, hogy bizony a biciklijeink szépek, sőt, jól karbantartottak, de vajon a KRESZ-ben is ilyen jól teljesítünk? Milyen a közlekedési kultúránk? -tettük fel a kérdést Pásztor Lászlónak, aki szerint az irány jó! A Magyar Kerékpáros Klub egyik önkéntese pedig úgy vélekedik: közlekedéskultúránk tekintetében változás tapasztalható!

Úgy látom, az irány jó! Egyre jobban észrevesznek minket, kerékpárosokat az autósok, megadják az elsőbbséget, ha jár. Figyelnek ránk! Azonban azt gondolom, mindenkinek érdemes azon elgondolkoznia, mivel közlekedik a városban. A város úthálózata, kapacitása, a parkolóhelyek száma ugyanis véges. Valami mást kell keresni! Mindig a legcélszerűbb közlekedési eszközt kell választani!" - fogalmazott Pásztor László.

Az esemény legizgalmasabb programeleme egy 12 km-es fehérvári bringakör volt, amely a Halesz parktól indult.

A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a bringás infrastruktúra szükségességére.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek