Fókuszban a fiatal generáció, novemberben Gyulafehérváron veszi kezdetét a Forever Young projekt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fókuszban a fiatal generáció, novemberben Gyulafehérváron veszi kezdetét a Forever Young projekt

Novemberben indul Székesfehérvár testvérvárosokkal közös uniós projektje. A 'Forever Young' projekt főként a generációk közötti együttélésre, a fiatalok helyben tartására irányuló jógyakorlatokra fókuszál.

A 2024 őszétől 2025 nyárig tartó időszakban öt város: Gyulafehérvár, Kranj, Opole, Zadar és Székesfehérvár valósít meg közös programokat több mint 38 ezer eurós vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból.

Testvérvárosait bevonva nyert közvetlen uniós forrást ugyanis Székesfehérvár még néhány hónappal ezelőtt. A város Önkormányzata által kezdeményezett és koordinált „Forever Young” elnevezésű projekt fő célja, hogy nemzetközi együttműködésen keresztül hozzájáruljon a partnervárosok – egyben Székesfehérvár testvérvárosai – közötti párbeszéd fejlesztéséhez a kultúra és az ifjúságpolitika területén.

Kedden ikonikus helyszínen, az Európai Uniós forrásból megújult Bartók Béla téren tartottak sajtótájékoztatót a közös projektről. A projekt keretében Székesfehérvár és négy testvérvárosa megismerhetik, illetve megismertetik egymás szakmai jó gyakorlatait, új típusú kulturális kezdeményezéseit, népszerűsítik az európai értékeket, valamint erősítik a helyi identitást, ezáltal elősegítve az aktív polgári szerepvállalást a fiatalabb generációk körében. 

Az első állomás 2024. novemberében Gyulafehérvár lesz. 

Jövő nyáron, a program zárásaként a projekt középpontjába Székesfehérvár kerül, melyben az előadóművészeti fesztivált, az európai kulturális örökség sokszínűségét mutatják majd be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek