Sima magyar NL-győzelem Boszniában
Fehérvár Médiacentrum fotója
MLSZ
Sima magyar NL-győzelem Boszniában

A hollandok ellen pénteken csak néhány perc választotta el Marco Rossi csapatát a sikertől, hétfőn este már nem volt pardon, Boszniában sima győzelmet aratott a Nemzetek Ligája 4. körében.

Újra jó - és ami mindennél fontosabb - eredményes produkcióval rukkolt ki a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 4. mérkőzésén a boszniai Zenicán. Az A ligában való bennmaradás szempontjából legfontosabb összecsapáson a 3. csoportban a mieink Szoboszlai két találatával diadalmaskodtak Bosznia-Hercegovina ellen 2-0-ra, s mivel a németek 1-0-ra legyőzték Hollandiát, a magyar csapatnak ugyanúgy 5 pontja van, mint az "Oranje" alakulatának.

A találkozó elejét nagyon megnyomták a bosnyákok, a széleken többször is védelmünk mögé tudott kerülni, de igazán komoly ziccer nem alakult ki Dzekoék próbálkozásai által.

Egyre többet támadott és egyre veszélyesebben focizott a magyar egylet, amely a játékrész második felében már több kapura lövéssel és helyzettel rendelkezett, mint a hazaiak, így senkit sem érhetett váratlanul, amikor egy "fehérvári" akció végén megszerezték fiaink a vezetést: a 38. percben a székesfehérvári születésű, és jelenleg is a városban élő Nagy Zsolt adott remek passzt a 16-osra a bal oldalon betörő, szintén fehérvári születésű (ha szabadságot kap a liverpooli légiós, akkor ő is a vármegyeszékhelyre jön haza) Szoboszlainak, aki az ötös sarkáról a kimozduló Vasilj mellett-alatt a kapu közepébe gurított!

A második 45 percben is nagy rohamokkal indítottak a bosnyákok, de eredményt ezek sem hoztak, miközben újra a Nagy-Szoboszlai kettős vállalt főszerepet: előbbi tört be a büntetőterületen belülre a 49. percben, a teljesen jogos 11-est pedig utóbbi értékesítette felettébb magabiztosan, már ekkor beállítva a 0-2-es végeredményt, merthogy ezt követően már nem esett újabb gól, pedig volt még helyzet mindkét oldalon.

Összességében az újra összeszedetten, szervezetten, koncentráltan focizó magyar válogatott teljesen megérdemelt győzelmet aratott az A ligától ezzel valószínűleg elbúcsúzó Bosznia-Hercegovina ellen.

A mieink legközelebb november 16-án, 20.45-kor Hollandiában indulnak csatába a pontszerzés, netán a győzelem reményében, ami hatalmas bravúr lenne.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek