Tudod hol kaphatod meg a város ikonikus fél évszázados fahéjas csigáját?
Tudod hol kaphatod meg a város ikonikus fél évszázados fahéjas csigáját?

Ikonikus fahéjas csiga, pörkölt, nokedlivel, babgulyás, rántott sertésborda, csak néhány finomság azokból, amiért az utazók az autópálya melletti vendéglátóhelyet választják már fél évszázada.
1975-ben, amikor a bisztró megnyitotta kapuit, nem csupán az ország első autópályájának első vendéglátója lett, hanem úttörő szerepet vállalt a hazai autópályás gasztronómia megteremtésében is.
Az elmúlt évtizedekben ugyanazon család keze alatt működött és fejlődött a létesítmény. A szerdai sajtótájékoztatón a résztvevők beszámoltak a bisztró gazdag történetéről, a családi vállalkozás mögötti titkokról, és arról az elhivatottságról, ami ennyi éven át életben tartotta az üzletet.
A résztvevőket Székesfehérvár önkormányzata nevében Horváth Miklós Csaba alpolgármester köszöntötte, aki gratulált Szakály Antal alapítónak, és fiának, Szakály Attilának az elmúlt 50 évben elért sikerekért.
A bisztró megbízásából a közelmúltban indult egy kutatási program, melynek gasztronómiai és társadalmi vonatkozású eredményeit Perjés Tamás, a Kantar Hoffmann kutatócég munkatársa ismertette.
A kutatás visszaigazolta az előzetes feltételezéseket, vagyis, hogy az ételek finomak, a vendégek elégedettek a hellyel, a tisztasággal, a környezettel, és a személyzettel.
A tulajdonos távlati célja az, hogy továbbra is olyan választékot és minőséget kapjanak az ide betérők, ami találkozik az igényekkel a következő 50 évben is. A Fehérvár TV összeállítása a jubileumi eseményről: