Tudod hol kaphatod meg a város ikonikus fél évszázados fahéjas csigáját?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Tudod hol kaphatod meg a város ikonikus fél évszázados fahéjas csigáját?

Jubileumot ünnepel az M7 Bistro. Ebből az alkalomból tartottak szerdán sajtótájékoztatót, ahol ismertették az eddig elért eredményeket és jövőbeli célkitűzéseket.

Ikonikus fahéjas csiga, pörkölt, nokedlivel, babgulyás, rántott sertésborda, csak néhány finomság azokból, amiért az utazók az autópálya melletti vendéglátóhelyet választják már fél évszázada.

1975-ben, amikor a bisztró megnyitotta kapuit, nem csupán az ország első autópályájának első vendéglátója lett, hanem úttörő szerepet vállalt a hazai autópályás gasztronómia megteremtésében is.

Az elmúlt évtizedekben ugyanazon család keze alatt működött és fejlődött a létesítmény. A szerdai sajtótájékoztatón a résztvevők beszámoltak a bisztró gazdag történetéről, a családi vállalkozás mögötti titkokról, és arról az elhivatottságról, ami ennyi éven át életben tartotta az üzletet.

A résztvevőket Székesfehérvár önkormányzata nevében Horváth Miklós Csaba alpolgármester köszöntötte, aki gratulált Szakály Antal alapítónak, és fiának, Szakály Attilának az elmúlt 50 évben elért sikerekért.

A bisztró megbízásából a közelmúltban indult egy kutatási program, melynek gasztronómiai és társadalmi vonatkozású eredményeit Perjés Tamás, a Kantar Hoffmann kutatócég munkatársa ismertette.

A kutatás visszaigazolta az előzetes feltételezéseket, vagyis, hogy az ételek finomak, a vendégek elégedettek a hellyel, a tisztasággal, a környezettel, és a személyzettel.

A tulajdonos távlati célja az, hogy továbbra is  olyan választékot és minőséget kapjanak az ide betérők, ami találkozik az igényekkel a következő 50 évben is. A Fehérvár TV összeállítása a jubileumi eseményről:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek