Életmód
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 04., 15:16
Oktatás,beiratkozásIndulnak a beiratkozások - a bölcsődékbe, az óvodákba és az általános iskolákba lehet jelentkezni tavasszalAhogy minden évben, úgy ezúttal is tavasszal indulnak a beiratkozások a város bölcsődéibe, óvodáiba és általános iskoláiba. A beiratkozást a legtöbb esetben nyílt napok előzik meg, így a szülők és a kisgyermekek első kézből kaphatnak tájékoztatást a számukra megfelelő intézményről.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 04., 14:36
Életmód,allergiaExtrém korán indult idén az allergiaszezon Extrém korán kezdődött idén az allergiaszezon. Érdemes figyelmet fordítani a megelőzésre, ugyanakkor fenntartásokkal kell kezelni az egyes reklámokban megjelenő csodaszereket is. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 04. 03., 11:47
Stílus,A menyasszony barátnőjeA vőlegények esküvői gardróbszobájába költöztünkMinden vőlegény szeretné magabiztosan kísérni menyasszonyát az oltárhoz, hiszen számukra is meghatározó élmény az esküvő. Ehhez az elegáns viselet is elengedhetetlen, éppen ezért hasznos öltözködési tippekkel, 'sármos' megoldásokkal szolgálunk a nagy napra.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 29., 15:13
Oktatás,autizmusAutizmus: közeleg a világnap, de mindig fontos az érzékenyítésÁprilis 2-a az Autizmus Világnapja. Az Arany János Iskola a héten programsorozattal hívta fel a figyelmet az autizmusra. Az István Király Iskola pedagógusai érzékenyítő foglalkozáson vehettek részt. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 28., 15:48
Életmód,közgyűlésTöbb száz milliós támogatást kapnak a települések Fejérben Összesen másfél milliárd forintos támogatásban részesül négy település Fejér vármegyében. Többek között erről is döntöttek ma a tagok a Fejér Vármegyei Közgyűlés ülésén. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 28., 11:24
Oktatás,jubileumÍgy ünnepel egy arénányi széchenyis! Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Széchenyi Technikum az Alba Arénában. Az intézmény 1939 szeptemberében mindössze 70 tanulóval kezdte el működését, mostanra azonban már Fehérvár számára emblematikus, országos hírű intézménnyé nőtte ki magát a technikum, ahol jelenleg is 1100 főt oktatnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 19:48
Egészség,fogászatInvisalign és az egészségügyi előnyökAz Invisalign egy innovatív fogszabályozási megoldás, amely már sok embert meggyőzött az átlátható, kényelmes és hatékony eljárásaival. Azonban kevesen tudják, hogy az Invisalign nemcsak esztétikai szempontból előnyös, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 19:20
Életmód,táborIngyenes táborozásra lehet pályázni a SZÉNA EgyesületnélNyári táborozásra hirdetett pályázatot a SZÉNA Egyesület a Családokért a Miniszterelnökség, a Nemzeti Együttműködési Alap és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával.  A nyertes gyerekek számára ingyenesen részvételi lehetőséget biztosítanak, pályázni április 14-ig lehet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Utazás,egészségHogy kellemesen teljen a nyaralás, készüljünk fel az egészségügyi kockázatokra isA nyári időszakban legtöbben a szabadságukat tervezik. Van, aki belföldön és olyan is, aki külföldre tervezi a vakációt. Azonban nem árt egészségügyileg is felkészülni az utazásra az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Utazás,vasútVonattal utaznál a Balatonhoz? Itt van néhány hasznos tipp!A nyár érkeztével egyre többen választják hétvégente a Balatont. Sokan vonattal utaznak az úticélig, hiszen olcsóbb, és még parkolóhelyet sem kell vadászni. Ugyanakkor a MÁV-START több dologra is felhívja az utasok figyelmét.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Utazás,látnivalókEurópa egyik legjobb rejtett kincse Fehérvártól csak 45 perces autóútra vanNegyedik helyre sorolta a kevésbé ismert úti célok között a Time Out idén a Bokodi-tó lebegő faluját. A cölöpökre épült horgászházak közel vannak Székesfehérvárhoz is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
2024. 03. 27., 13:24
Stílus,esküvőStílus, divat: menyasszonyi ruhatrendek 2024-benHercegnős, díszes, letisztult, elegáns? Mi a 2024-es trend? A tökéletes menyasszonyi ruhát kerestük a nagy napra Székesfehérváron.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 27., 08:51
Egészség,nőkModern megoldások az inkontinenciáraAz inkontinencia vagy vizelettartási nehézség nem csupán egy kellemetlen tünet. Érzékeny téma, amelyet a legtöbb nő nehezen oszt meg még az orvosával is. Pedig a korai felismerés és kezelés a kulcs a panaszok enyhítéséhez, a teljes gyógyuláshoz. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 26., 17:31
Életmód,társasházakMilyen jogok, kötelezettségek, pénzügyek jellemzik a társasházakat 2024-ben? Milyen pénzügyi megoldások állnak a társasházak és lakásszövetkezetek rendelkezésére? Mi az olcsó és gazdaságos felújítás közötti különbség Többek között ezekre a kérdésekre kaphattak választ a Társasházi Háztartás szaklap konferenciájának résztvevői. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 17:51
Egészség,szűrővizsgálatEgészségnapot tartottak a II. Rákóczi Ferenc Általános IskolábanIsmét városrészi szűrő napot szervezett Székesfehérvár önkormányzata, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol többek között kardiológiai vizsgálaton, EKG-n és állapotfelmérésen is részt vehettek az egészségesebb életre vágyók.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 25., 16:29
Oktatás,hitKaszap Istvánra emlékeztek a Ciszterci Gimnáziumban Kaszap István születésnapján konferenciát rendeztek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az intézmény tornacsarnoka mától az egykori cisztercis diák nevét viseli.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 24., 19:52
Gasztro,kávéA "fekete elixír"Konstantinápolyban nyílt meg az első kávézó 1555 körül. Ezek találkozási hellyé, kulturális központtá váltak és a "bölcsesség iskoláinak" nevezték őket. Élénkítő hatása és gazdag tápanyagtartalma miatt a kávébab keresett árucikk lett Európában.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 23., 18:49
Oktatás,diákokIdén is Székesfehérvár ad otthont az Országos DiákparlamentnekPénteken érkeztek Székesfehérvárra a XII. Országos Diákparlament résztvevői, akik szombaton szekcióülésekkel, városnézéssel és szórakoztató programmal töltötték a napot. Az Országos Diákparlament programjai vasárnap plenáris ülésekkel zárulnak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 23., 09:33
Vásárlás,visszahívásBaj van az Auchan egyik péktermékével!Csomagolt paninit hívott vissza az Auchan.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 12:14
Életmód,faültetésEzüsthársfát ültettek a megszületett fehérvári gyermekek tiszteletéreÚjabb fával gazdagodott Székesfehérvár. A Születés fája kezdeményezés keretében a 2023-ban világra jött fehérvári babák tiszteletére egy ezüst hársfát ültettek idén a Jávor Ottó térre. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,borMegvan Fejér vármegye bora 2024-benIdén is megválasztották az év borát Fejér vármegyében. A borászok négy kategóriában nevezhették boraikat, illetve a szakértők az összes nevezett borból is kiválasztották a legjobbat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gasztro,fagyiKét székesfehérvári cukrászda is bronzérmet szerzett Az Év Fagylaltja versenyenAz Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen 90 nevezés érkezett, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltremekeivel együtt összesen 130 féle finomság volt kóstolható az egész napos rendezvény alatt Kecskeméten.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Gasztro,A menyasszony barátnőjeNe csak szép, ízes is legyen az esküvő! A fehérvári Tortapalota elkészíti nekünk a lagzis desszertasztaltTizenkét évvel ezelőtt álmodta meg a jelent, azóta kétszer is bekerült az ország legjobbjai közé cukrászdájával. A menyasszony barátnője című magazinműsor tizedik adása az esküvői desszerteké: a székesfehérvári Tortapalotába látogattunk Kovács Kata ceremóniamesterrel.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 11:40
Életmód,gyógynövényHogyan alakítható egy virágoskert haszonkertté?Nagy Z. Róbert kertészmérnök tartott előadást a Szent István Király Múzeum – Fekete Sas Patikamúzeumban a kreatív gyógykertekről. A programon szóba kerültek a kerti dísznövényekből készült teák, a díszzöldségek és a vadgyümölcsök is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 22., 07:52
Életmód,piacTavaszköszöntő ünnep a piaconIgazi vásári hangulat uralkodott a piacon, ugyanis Tavaszköszöntő Ünnepet szerveztek annak érdekében, hogy népszerűsítsék a helyi termelők portékáit.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 21., 10:57
Egészség,kórházMegszűnt a látogatási tilalom a fehérvári kórházbanA hatósági intézkedés Fejér vármegye valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó intézményére vonatkozik.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 03. 21., 08:18
Oktatás,technológiaMár nem is annyira futurisztikus az önmagát gyártó gép kérdésköre Digitalizáció, gyorsabb termelékenység és a mesterséges intelligencia használata az iparban – főként ezek közül a témák közül válogattak az előadók szerda délelőtt az Óbudai Egyetem szimpóziumán. 
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Jön a Múzeumok éjszakája, Petőfi újra Fehérváron, a legjobb robotprogramozókat díjazták és hamarosan újra jégen a Volán. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, június 13-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Köszönet a pedagógusoknak, uniós pályázatot nyert a város, végzősök a megújult Tópartiban, tanösvény nyílt a Rácbányánál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. június 6-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megújult a Szent György-kút, egyedülálló energetikai fejlesztés az Alba Regia Sportcsarnokban, udvarfelújítás és okostanterem a KÉPES programmal és Fehérvár a Zöld bajnok!Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 30-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Légi fotókon a város fejlődése, parkőrök vigyázzák a rendet, közös emlékezés a tánc nyelvén és futás az egészségért és a tisztaságért. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 23-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Emlékhelyek napja Fehérváron is, fecskehotel, madárkert, nyitott műterem Felsővárosban és százéves az ARAK. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, május 16-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új parkoló a vasútállomásnál, pünkösdkor mesélnek a kiskertek, elballagtak a végzősök, negyedszer az elitben a hokisok. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. május 9-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!