Hírek
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 13., 15:57
Gazdaság,állásAhol a kereslet és a kínálat találkozik - harmadszor rendezték meg az Alba Regia ÁllásbörzétTöbbek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 13., 15:45
Hírek,szociális intézményekAz önkormányzat is segíti a szociális szektort - munkacsoport dolgozta ki a javaslatokatA gyermekvédelmi szakellátás és a szociális támogatási rendszer hatékonyabbá tétele volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban tartottak péntek délután.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 13., 14:01
Hírek,gazdaságMegtartotta éves gyűlését a VOSZA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér vármegyei szervezete a Mercure Székesfehérvár Magyar Királyban tartotta éves gyűlését és vállalkozói fórumát. A VOSZ elsődleges célja és küldetése a magyar vállalkozások működésének támogatása.
2024. 04. 13., 13:50HírekbalesetHalálos légibaleset történt RáckeresztúrnálA rendőrség megkezdte a helyszínelést.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 12., 15:47
Közlekedés,vonatKarbantartás lesz a Déli pályaudvaron a hétvégén, székesfehérvári vonatközlekedést is érinti a korlátozásÁprilis 13-án és 14-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, de a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 12., 12:22
Hírek,városgondnokságFontos információ annak, aki esővízgyűjtő tartályt igényelt a Virágos Székesfehérvár pályázatonÁprilis 15-én, hétfőtől kezdi osztani a Városgondnokság a 200 literes esővízgyűjtő tartályokat a hozzá tartozó fedéllel és csappal együtt.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 12., 08:22
Hírek,segítségnyújtásMegnyílt az Áldozatsegítő Központ SzékesfehérváronAz országban Székesfehérváron adták át a 15. Áldozatsegítő Központot. A Piac tér 4. szám alatt található új intézmény munkatársai a személyesen hozzájuk forduló áldozatoknak gyors és hathatós anyagi és lelki támaszt, jogi tanácsadást nyújtanak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 11., 15:50
Időjárás,hétvégeNapos, nyárias idő várható a hétvégénJellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Időjárás
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,tavaszMarad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében isLassú melegedés kezdődik, és a hét végén ismét előfordulhat 20 Celsius-fok feletti hőmérséklet.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,hétvégeMarad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégénMarad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Időjárás,jégesőVillámlás, erős szél és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést FejérreÓrákon belül megérkezik a hidegfront, ami véget vet a nyárias időnek. Kedden akár 15 fokkal is hűvösebb lehet, mint az elmúlt napokban.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 11., 15:15
Hírek,SzékesfehérvárElkészült az esőkert: közel 40 fajta évelő növényt ültettek el a Török UdvarbanTöbb mint 1000 növénnyel gazdagodott a nemrégiben elkészült esőkert. A Török udvarban kialakított terület virágosítása a Grundfos Magyarország Kft. támogatásával valósult meg.
2024. 04. 11., 11:09Bűnügy,csalásGyászolókat vert át a sírköves csaló SzékesfehérváronA Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki sírkövek elkészítését vállalva több százezer forintot csalt ki a gyanútlan megrendelőktől.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 18:38
Hírek,balesetTömegbalesetnél volt szükség összehangolt intézkedésre Fejérben Szalagkorlátnak ütközött és kigyulladt egy teherautó az M8-as autópályán, majd egy kisbusz is a teherautóba rohant, mögött két személygépkocsi karambolozott. Ez volt az elképzelt szituáció a katasztrófavédelem társszervekkel együtt elvégzett gyakorlatán szerda délelőtt.
2024. 04. 10., 16:39Hírek,SzékesfehérvárÚjabb juttatásokat kapnak az óvodai és bölcsődei dolgozók SzékesfehérváronJanuár elsejétől egységesen 32,2 százalékkal emelkedett az óvodapedagógusok és a diplomás bölcsődei kisgyermeknevelők bére. Azonban ez még nem minden: a béremelések és bérkiegészítések bizonyos esetekben tovább emelkednek Székesfehérváron.
2024. 04. 10., 16:17Közlekedés,tankolásTöbb benzinkút is zárva van az M7-es autópályánAz autópályafenntartó tájékoztatása szerint az országos szintre hozó felújítási munkák miatt vannak zárva a töltőállomások.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 13:31
Hírek,fűtésÁprilis közepén automatikusan leáll a távfűtés – így kérhető a folytatás Április 15-e hivatalosan a fűtési idény végét jelzi, amikor az időjárás alakulásától függetlenül, a helyi önkormányzati rendelet értelmében a SZÉPHŐ Zrt. városszerte leállítja a szolgáltatást a távhős otthonokban. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 09:27
Sport,jégkorongSztárigazolás a Volánnál: hazacsábították a válogatott csatártSebők Balázs tizenöt év után tér haza, Finnországban és Németországban játszott korábban. A válogatottban is alapember, most három évre írt alá a Hydro Fehérvár ABV19-hez.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 10., 08:14
Hírek,ivóvízHibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 21:06
Sport,röplabdaMÁV Előre: elúszott az első bronzmeccsük a hölgyeknekA székesfehérvári női röplabdázók hektikus produkciót nyújtottak a helyosztó kedd esti találkozóján, melyek második felére teljesen összeomlottak, így könnyen túl megadták magukat.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,munkahelyA szállítási és fuvarozási munkák is lehetnek változatosak!Talán nem áll olyan távol az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy amikor a szállítási és fuvarozási munkák kerülnek szóba, akkor mindenki előtt a következőhöz hasonló kép ugrik be: negyvenes pasas a teherautó volánja mögött, fiatal egyetemista bringán a belváros szűk utcácskáin, ötvenes, morózus kamions...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,vállalkozásAlkalmazottból vállalkozó? Hogyan vágjunk bele?Az alacsony fizetések, a kötött munkaórák és a türelmetlen munkáltatók miatt sokan gondolják úgy, hogy a munkaviszony fenntartása helyett inkább vállalkozásba kezdenek. Ez sokszor valóban jó ötletnek bizonyul, azt azonban vegyük figyelembe, hogy a folyamat sok nehézséggel is együtt jár. A vállalkozó...
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,beruházásCsúcstechnológiás nitrogénüzemet adtak át SzékesfehérváronNagyértékű beruházás keretében épített nitrogénüzemet a Messer Hungarogáz az elektronikai gyártással foglalkozó Harman Becker Gépkocsirendszer Gyártó Kft. székesfehérvári gyárának területén.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 19:40
Hírek,építészetElső alkalommal tartott szakmai napot az Építészkamara a VárosházánSzakmai napot tartott a Fejér Vármegyei Építészkamara a Városházán. Az egész napos programon az áttekintették a várható jogszabály-módosításokat, bemutattak egy 3D szkennert és díjazták a nemrégiben meghirdetett tervrajzpályázat legjobb alkotóit is. 
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 18:34
Hírek,sportIngyenes sportolási lehetőségek SzékesfehérváronA Futókörök három helyszínen, szakmai vezetésű futó és gyalogló foglalkozásokkal várják a sportolni vágyókat. A Nyitott tornatermek során a tavaszi szünet után ismét mind a 19 helyszínen, 22 különböző sportág áll a fehérváriak rendelkezésére.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 16:18
Hírek,véradásÁprilisban is lehet vért adni a fehérvári kórház véradóállomásánFolyamatosan várják a véradókat áprilisban is Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomásra minden hétköznap lehet menni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
2024. 04. 09., 14:18
Hírek,életmentésTúrázót mentettek a tűzoltók Bodajk közelébenA túrázót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Legnépszerűbb
FehérVár hetilap
Összes újság
Fehérvár Médiacentrum fotója

Emléktáblát avattak Klebelsberg Kuno emlékére, száznegyven éves az Árpád technikum, megújult a baptista imaház és tematikus tanösvényt alakítanak ki a Rác-bányánál. Többek között ezekről a témákról olvashattok aktuális, április 18-i lapszámunkban. Jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Együttműködés született a fehérvári fiatalokért, elindult a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű konzultáció és sztárigazolás a Volánnál. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. április 11-én megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Székesfehérvár polgármestere bemutatta a Fidesz helyi jelöltjeit a közelgő önkormányzati választásokra, fennállásának nyolcvanötödik évfordulóját ünnepelte a Széchenyi technikum az Alba Arénában, idén április huszonkilencedike és május harmadika között lesz a beiratkozás az önkormányzati bölcsődékbe...

Fehérvár Médiacentrum fotója

Új megállók és éjszakai járatok. A 2024.03.27-én megjelent lapszámunkban bemutatjuk a fehérvári buszhálózat bővítését. Spányi Antal megyés püspök ünnepi gondolatai mellett, az Országos Diákparlament üléséről és fehérvári sikerekről számolunk be. Kellemes időtöltést és boldog húsvétot kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Visszatérő rendezvények és sztárfellépők idén, állami kitüntetések fehérváriaknak, újabb fontos leletek kerültek elő, és nagyon jó szezont zártak a fehérvári hokisok. A március 21-i számhoz jó olvasást kívánunk!

Fehérvár Médiacentrum fotója

Megkezdődhet az Auchan melletti körforgalom bővítése, új utcajelző táblákat helyeztek ki a Szedreskerten, turisztikai központtá nőtte ki magát a pákozdi katonai emlékpark. Mindezek mellett több fontos, helyi információt találtok a 2024. március 13-án megjelent lapszámunkban. Kellemes időtöltést kívá...