Hírek
Időjárás,hétvégi időjárásAkár öt fokig is csökkenhet a hőmérséklet hétvégén hajnalontaA csütörtök este érkezett hidegfront hatására csapadékosabb és kissé hűvösebb lesz a hétvége: vasárnap néhol már csak 5 fokot mérhetnek hajnalban, és helyenként a 20 Celsius-fokot sem éri el majd a csúcshőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.
Hírek,szemétszállításCsalára költözik a Depónia, az ügyfélszolgálat marad a Sörház térenSzerdán lakossági fórumot tartottak Csalán, amelyen többek között a Depónia költözéséről, egy új körforgalomról és a Kégl-kastély helyzetéről is szó esett.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,vízA teljes vezetékrendszert ki kell cserélni a Csitáry-kút alattA Csitáry-kút három éve megállás nélkül működő szivattyúját kicserélte ugyan azonnal a Városgondnokság, és újra megfelelő nyomással tör a felszínre a víz, azonban a kút alatti vascsőhálózat már annyira elkorrodálódott, hogy átlyukadt, és a kút alatt elfolyik a víz a Varga-csatornába.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,mentősökSúlyos kartörést szenvedett kisfiún segítettek a fehérvári mentősökRollerezés közben esett el a kisfiú. A mentősök nemcsak ellátták, de játékosan meg is nyugtatták a kis sérültet, az édesapa levélben mondott köszönetet a mentősöknek.
HírekkoronavírusKoronavírus: ismét 400 felett az új fertőzöttek számaTegnap óta 458 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 7 Fejér megyei.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közlekedés,rendőrségSzeptember 16-22-éig a vezetés közben mobilozókra vadászik a rendőrségSzeptember 21-én pedig a közúti ellenőrzéseken túl baleset-megelőzési előadásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal készülnek országszerte.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Play
Közlekedés,kamionMajdnem minden héten átjön egy kamion az ellenkező sávba a 62-en Székesfehérvárnál - megszólalt a fekete Ford sofőrjeLegalább hetente egyszer előfordul, hogy a 62-en a Seregélyes felöl érkező kamionos a fehérvári lehajtónál a szembesávba is átmegy -fejtette ki a sofőr, aki legutóbb gyors reakciójának köszönhetően kerülte el az ütközést.
Hírek,KormányinfóGulyás Gergely: a magyar védettségi igazolvány digitális verziója június 15-től meg fog felelni az uniós elvárásoknakA Kormányinfón az is elhangzott, jelenleg 12 olyan ország van, amely elismeri a Szputnyik és a Sinopharm vakcináját is.
Közlekedés
Még több cikk
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közlekedés,forgalomkorlátozásHétfőtől ideiglenesen megváltozik a Budai út–Gáz utca–Lövölde utca csomópont forgalmi rendjeA Budai útról nem lehet majd a Gáz utcára lekanyarodni, illetve a Lövölde utca irányából a Gáz utca felé továbbhaladni.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közlekedés,VolánbuszA Volánbusz folytatja a járműfiatalítást Fejér megyébenTovább fiatalodik Fejér megye járműállománya. Az elmúlt hetekben 21 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Közlekedés,iskolaKiss and go parkoló az István Király iskolánálKiss and go - vagyis puszi és menj! Hogy gyorsabban haladjon a gyerekeket reggel suliba hordó autók tömege, most már az István Király iskolánál is van ilyen megállóhely.
Közélet,bejelentésCser-Palkovics András: nem indulok jelöltként a 2022-es országgyűlési választásokonFolytatja polgármesteri szolgálatát Székesfehérvárért Cser-Palkovics András.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Sport,futásAz anyósokat is megfuttatták VérteskozmánIsmét több százan jöttek össze a hétvégén Vérteskozmán, hogy teljesítsék a Kaufer Tamás által megálmodott, és már tizenhatodszor megszervezett Rock 'n Roll-futást.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,időjárásHétvégén érkezik az első hőhullám, szombattól hőségriasztás lép életbeHétvégén érkezik az idei első hőhullám - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
HírekkoronavírusKoronavírus: 315 az új fertőzöttek száma, köztük 10 Fejér megyeiA koronavírus-fertőzéssel összefüggésben 18-an hunytak el.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,vasútPályakarbantartás miatt módosul a vasúti menetrendMódosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Szabadbattyán – Balatonfüred állomások között a 29-es vasútvonalon 2021. június 7-től június 9-ig éjszakánként.
Hírek,vadászatSzarvasbőgés: figyelmetlenebbek a szarvasok, korlátozások az erdőbenA szarvasbőgés és a vadászat miatt erdőkben szeptember végéig, október elejéig látogatási korlátozások vannak érvényben, vezetett túrákon viszont részt vehetnek az érdeklődők.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,SzékesfehérvárRágcsálóirtás lesz Fehérváron a főbb vízfolyások, árkok mellettA város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz-elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2021. szeptember 17-től.
Hírek,KormányinfóA kormány január elsejéig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetetA veszélyhelyzet meghosszabbításáról, az oltás munkáltató által való kötelezővé tételéről, illetve a 12 év alattiak oltásáról is beszélt Gulyás Gergely a szeptember 15-i kormányinfón.
HírekkoronavírusKoronavírus: lassan közelít a 400 felé a napi új fertőzöttek számaAz elmúlt 24 órában 371 új fertőzöttet azonosítottak. 300 fölé emelkedett a kórházban ápoltak száma.
Nyári színekben pompáznak a panelkertek Fehérváron
Gazdaság,lakásSzékesfehérvár élen áll az albérleti díjakat és az új építésű lakások árát tekintve isA koronavírus-járvány utáni megtorpanáson mostanra az ingatlanpiac több szegmenségben is túllendültek.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,adóMindkét szülő megkaphatja az szja-visszatérítést - döntött a kormány a részletekrőlA döntést, amely új részleteket is tartalmaz, Varga Mihály, pénzügyminiszter pénteken reggel videóban jelentette be.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gazdaság,csalásÜdülési jog megvásárlásával próbálnak csalniKomoly csapdába eshetnek azok, akik nem körültekintőek az üdülési joguk eladásánál - figyelmeztet a Gazdasági Versenyhivatal.
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hírek,rendőrségAkciófilmbe illő jelenetek zajlottak Abán: mesterlövészt kellett bevetniSzerencsére nem emberre kellett céloznia a lövésznek, de így is robbanásveszélyes helyzetet mentett.
Sport,TestszobrászatIsmerd meg a Tacfit protokolljait!A Tacfit hatféle időprotokollt használ: mindegyiknek más a hozadéka, mindegyik másképp teszteli a szív- és érrendszert az edzés / pihenő fázisokon keresztül. Ezeket vesszük most végig.
Közlekedés,cipzár-elvVajúdó kismamát akadályozott az út közepére beálló kamionos az Új Csóri úti körforgalomnálA legtöbb fehérvári körforgalomnál örök problémát jelentenek a cipzár-elv használatát akadályozó, középre beálló sofőrök. Ezúttal - a felvétel készítője szerint - a kórházba igyekeztek volna, de egy kamionos beállt az út közepére.
HírekkoronavírusKoronavírus: 246 új fertőzött, 4 halott az elmúlt 24 órábanFejér megyében 4 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.
Legnépszerűbb