7 évnél régebbi cikk

Öt remek élményfürdő Magyarországon
·Életmódélményfürdő·Utolsó frissítés: undefined
Öt remek élményfürdő Magyarországon
·Életmódélményfürdő·Utolsó frissítés: undefined

A tervek szerint egy új, fedett medence és egy csúszdapark is épülhet a közeljövőben a székesfehérvári strand területére, amíg azonban erre várunk, ajánlunk öt olyan aquparkot, ahová szívesen megyünk már ezen a nyáron is.

1. Atlantika Vízividámpark - Gergelyiugornya

Az elsők között szerepel az Atlantika Vízividámpark, amely Gergelyiugornyán található. Gergelyiugornya Vásárosnamény része, vagyis nem a szomszédban van, a távolságot viszont kompenzálja a Tisza közelsége s az a harmónia, amelyben egyszerre van jelen a fiatalos környezet és a nyugodt természetközeliség. A vízipark legnépszerűbb programja az éjszakai fürdőzés, legnépszerűbb lakója pedig Sanny, a fóka, aki állati módon képes szórakoztatnia közönségét.

A parkban három szekcióban találhatók csúszdák. Az első a dupla kamikaze, amely két 40 méteres csúszdából áll, és az elrugaszkodástól a vízbe érkezésig 8 másodperc az út. A második az anakonda, ez három csúszdából áll, és jóval lassabb lecsúszást tesz lehetővé. A harmadik szekció a Magyarországon egyedülálló shuttle. A kétsávos csúszdában egy "bob" segítségével lehet lecsúszni és megérkezni a vízbe. A csúszás során 60 km/h sebesség sem elképzelhetetlen.

2. Aquaréna – Mogyoród

Kétségtelen, hogy Mogyoródról a legtöbb embernek elsőként a Forma-1 jut eszébe, ami érthető is, de a száguldó cirkusz előtt és után is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt a községben található Aquaréna.

Az élményparkban 21 csúszda és másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt egyaránt. A „Nagy Csobbanás” 6 × 60 méter hosszú pályái versenyre termettek, és a mélységbe repítik az utazót, a vakondcsúszdán a kalandor a felszínről a föld alatti utazás után a napfényes medencében landol, de a bátrabbak kipróbálhatják a szabadesést, a „találkozót” az ufókkal, a 120 méteres zuhanást a kalandcsúszdán, az óriáskígyót, a fekete lyukat, a vadvízi folyót, a raftingot és a repülőszőnyeget is.

Ezenkívül kilenc medence kínál hűsítő fürdőzést, többek között élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő „lusta folyó” és a „kék barlang”.

3. Annagora Aquapark – Balatonfüred

Ha aquaparkok van szó, megkerülhetetlen az Annagora, amely Balatonfüreden található s Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdője.

Külső és beltéri medencéi széles repertoárt ölelnek fel. Kínálatában többek között megtalálhatjuk és kipróbálhatjuk a hullámmedencét, a gyermek wellnesst és a lassú folyót idéző medencét is. Ezeken kívül 12 csúszda és 3 gyerekcsúszda, valamint szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang is várja az idelátogatókat.

Csúszdáit kipróbálva egy Forgószél belsejében érezhetjük magunkat, de azt is átélhetjük, hogy milyen lehet egy Őrült folyó sodrása.

4. Aquaticum – Debrecen

Nemcsak nyáron, de az év minden napján trópusi hősséggel várja vendégeit a debreceni Nagyerdő mellett az Aquaticum. A gyerekek bébi- és gyerekmedencében fürdőzhetnek, a felnőttek pedig a hullám- és élménymedencét próbálhatják ki. Ez utóbbinál 12 csúszda, mászófal, vízichopper, élményösvény, jakuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok színesítik a fürdőzést.

A fürdőben szaunacentrum is működik finn szaunával, gőzkamrával és merülőmedencével, de a thaimasszázs-centrumot is élvezhetik azok, akik egy kis kényeztetésre vágynak. Mindezek mellett egy 65 fokos gyógyvizes medence is a látogatók rendelkezésére áll. A hévíz kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat tartalmaz.

5. Aquapark – Hajdúszoboszló

Amikor élményfürdőkről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül Hajdúszoboszló mellett. Nem véletlenül van ez így, hiszen ez a város mondható Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelyének. Hazánk első „csúszóparadicsoma” is itt épült meg az ezredfordulón s a mai napig ez az egyik legnépszerűbb aquapark az országban. Ennek egyik legkézenfekvőbb oka lehet, hogy a kisebbektől, a nagyobb gyerekekig, a fiatal felnőtteken át a gyógyulni vágyó idősebb korosztályig mindenki megtalálja itt, amire vágyik.

A gyerekeknek különleges élményt nyújt az "elefántos medence", ahol két élethű elefánt locsolja az apróságokat. A felnőtteknek a termál-, hullám-, és pezsgőmedencék nyújtanak remek kikapcsolódási lehetőséget. A komplexum nagy hangsúlyt fektet a gyógyításra is, már a 60-as évek végétől iszappakolással és súlyfürdővel egészült ki a gyógyfürdő szolgáltatásainak repertoárja.

+1. Székesfehérvár...

És végül a rejtett plusz egy. Nemrég jelentették be ugyanis, hogy amellett, hogy megújítják a városi uszodát, egy csúszdaparkot is építenének a székesfehérvári strand területére. Erről bővebben a Fehérvár televízió Híradója számolt be.

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek