7 évnél régebbi cikk

Így készül a tűzfalfestmény
·Kultművészet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy készül a tűzfalfestmény
·Kultművészet·Utolsó frissítés: undefined

A Fő utcáról nyíló Márvány udvarban augusztus 13-án már látható lesz az első fehérvári tűzfalfestmény. Ónodi Károly ötletgazda és alkotótársa Vinoczai Viktória egy hónapja dolgozik a területen.

Állványzat, ecsetek, vonalzó, egy mintakép és számos eszköz, no és két lelkes fiatal alkotó. Ez a kép fogadja mindazokat, akik belépnek a zegzugos udvarra. Ónodi Károly és alkotótársa mintegy 110 négyzetméteres felületen dolgozik. Munkájukkal egyszerűen csak örömet szeretnének okozni és azt hogy egy közösségi tér jöjjön létre a sokak által nem ismert Márvány udvarban.  Maga az ötlet egyébként Angliából ered, ott sok helyen a lepusztult, szépnek nem mondható tűzfalakat lefestik és ezzel az alkotók színt, életet visznek a környezetbe.

"Oyan 100-110 négyzetméteről beszélünk, elég bonyolult a munkafolyamat. Megtisztítottuk a felületet, az volt az első lépés. Utána jött az alapozás majd a festés. Ez már a látványosabb rész. Sima egyszerű homlokzatfestékkel festünk, semmi extra nincs benne. Azt gondolom, hogy a Viki és az én ecsetvezetésem viszont tükrözi a technikánkat, azt a fajta festészetet, amit mi képviselünk." - mesélte Ónodi Károly.

A tűzfalfestmény több részből áll. A háttérben látható az Országalma, a Szent Korona, előtérben pedig egy mérleg, ami a törvényhozást szimbolizálja. A páros nagyjából egy hónapja dolgozik az udvaron, ahol a környezetet is szebbé teszik.

"Fontos lenne, hogy sokan bejöjjenek az udvarba. Ez egy eldugott, kevésbé ismert része Székesfehérvárnak, de nagyon szép terület, érdemes lenne mindenkinek megismernie. Itt van a Fő utca közepén, mégis teljes nyugalom. Fontos lenne, hogy sokan bejöjjenek, lássák a parkot is, mert nagyon hangulatos, el lehet bújni egy picit." - véli Vinoczai Viktória.

Augusztus 13-ig folyamatosan dolgoznak az alkotók, addig is szívesen fogadnak minden érdeklődőt, akik kíváncsiak arra, hogyan készül a tűzfalfestmény.

 5 további kreatív tűzfal a nagyvilágból
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek