7 évnél régebbi cikk

Bálatűz a 63-as út mellett
Fehérvár Médiacentrum fotójaBálatűz a 63-as út mellett

Augusztus 21-én, hajnali 4-kor érkezett a bejelentés, hogy a 63-as úton, Székesfehérvár és Aba között, Fehérvárhoz közelebb szalmakazal kapott lángra. A tűz ugyan átterjedt az ezer bálából álló kazal többi részére, de a tűzoltók gondoskodtak a környezet biztosításáról. Személyi sérülés nem történt, a forgalmat sem kellett korlátozni.

A tűz okáról egyelőre nincsen információnk. Felmerült emberi és mezőgazdasági tevékenység, munkagépek közreműködése is, bár hajnali négykor, amikor a bejelentés érkezett, erre kevés a valószínűség - mondta Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. 

Az alezredes azt mondta, hogy a kazal már 90%-ban leégett, így csendesedni látszik a helyzet, a szétbontás és a parázsló részek eloltása következik. Az időjárás is részben kedvez az oltásnak: a kevés szél megfújja annyira, hogy gyorsuljon az égés, de ne terjedjen tovább, azonban jóval intenzívebb csapadékra lenne szükség, hogy teljesen kialudjon.

A szemerkélő esővel az a baj, hogy nem oltja el teljesen a tüzet, ellenben nedvessé teszi, ami lassítja az égést - tette hozzá. 

A helyszín jelenleg is tűzoltók felügyelete alatt áll, hogy a lángok nehogy átterjedjenek a közelben lévő tarlókra. A  tűzben személyi sérülés nem történt, a forgalmat sem kellett korlátozni, mivel a füst párhuzamosan száll az úttal, mintegy 40 méterre tőle.

Vasárnap hajnaltól hivatásos tűzoltók négyórás váltásban őrizték a tüzet, este 10 órától pedig a Fehérvári Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói őrizték egészen hajnalig. Ha nem alszik ki  a tűz, akkor az egyesület éjszaka is jelen lesz. Az égett szalmának már nincs megmenthető értéke, így nincs értelme eloltani, csak megvárni, hogy leégjen és kialudjon a tűz - mondta Koppán Viktor, a tűzoltó egyesület önkéntes tűzoltója. 

A Fehérvár TV közvetített a helyszínről. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek