7 évnél régebbi cikk

Átlagosan 300 forinttal drágul a tévézés
Fehérvár Médiacentrum fotójaÁtlagosan 300 forinttal drágul a tévézés

A RTL Klub és a TV2 műsoraiért kell többet fizetni.

Novembertől a legtöbb kábelszolgáltató megemeli árait, egy idei kormányrendelet ugyanis lehetővé tette egyes, korábban szabadon fogható és ingyenesen sugározható tévécsatornák, így az RTL Klub és a TV2 számára, hogy július 1-jétől a műsorukért programdíjat szedjenek be.

A két kereskedelmi csatorna a szolgáltatók nagy részével már megállapodott, amiből most annyi látszik, hogy szinte minden nagy műsorterjesztőnél emelkednek a tarifák, átlagosan 300 forinttal. Pontosan ez a helyzet a Székesfehérváron is jelen lévő Digi Kft.-nél, amely november 1-jétől bruttó 300 forinttal emeli előfizetési díjait, míg a UPC bruttó 370 forinttal. A Magyar Telekom még nem lépett, a szolgáltató egyelőre tárgyal az RTL Klubbal és a TV2-vel.

A fogyasztóknál nem verte ki a biztosítékot a pár száz forintos áremelkedés. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ügyfélszolgálatához mindösszesen egy tucat e-mail és ugyanennyi telefonos panasz érkezett a témában. A Világgazdaság értesülései szerint panaszosok a díj létét és mértékét kifogásolták.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek