5 különleges forralt bor recept hideg estékre, melegen ajánlva 5 különleges forralt bor recept hideg estékre, melegen ajánlva
Rozmaringos forralt bor rizlingből
(Fotó: pecsma.hu)
Hozzávalók: 2 üveg rizling, 120 ml víz, 5 evőkanál cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 evőkanál szárított rozmaring, 60 ml méz.
Elkészítés: Melegítsük a vizet, de ne forraljuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a mézet és a rozmaringot, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 10 percig lefedve. Ezután öntsük hozzá a bort, melegítsük újra, de ismét vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni pár percet lefedve. Ezután szűrjük le és már kínálhatjuk is.
Narancsos-ánizsos forralt bor
(Fotó: karacsonyi.net)
Hozzávalók: 2 üveg vörösbor (legjobb, ha Cabernet veszünk), 6-7 evőkanál barna cukor, 1 rúd fahéj, 3 csillagánizs, 1 teáskanál szegfűszeg, 1 narancs héja.
Elkészítés: Hámozzuk meg a narancsot, lehetőleg hámozóval, mert csak a külső héjra lesz szükségünk, majd vágjuk apró csíkokra. Tegyük fel a bort főni, adjuk hozzá a cukrot, facsarjuk ki a narancs levét és öntsük hozzá, ezután tegyük bele a fűszereket és a narancs héját. Forraljuk fel, majd vegyük le a gázról, Tartsuk melegen egy órán keresztül, majd szűrjük le, és már tölthetjük is csinos kis bögrékbe.
Fahéjas-konyakos forralt bor
(Fotó: liekfon.com)
Hozzávalók: fél liter víz, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 üveg vörösbor, 120 ml konyak, 1 citrom héja
Elkészítés: Melegítsük fel a vizet, adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket, a citrom héját. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a bort is. Forraljuk fel, mehet hozzá a konyak, majd vegyük le a tűzről, szűrjük le, és már kínálhatjuk is.
Citrusos forralt bor
(Fotó: flickr.com)
Hozzávalók: 2 üveg vörösbor, 120 ml víz,100 gramm cukor, 1 narancs, 2 citrom,3 rúd fahéj, 12 szem szegfűszeg
Elkészítés: Melegítsük fel a vizet, de mielőtt felforrna, adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, majd a tűzről levéve pihentessük 10 percig. Ezután öntsük hozzá a bort, a karikára vágott narancsot és citromot, forraljuk fel, majd a tűzről levéve 10 percet hagyjuk állni és már fogyasztható is.
Szerecsendiós-szegfűszeges forralt bor
(Fotó: deutscheweine.de)
Hozzávalók: 3 üveg cabernet, 250 ml narancslé, fél teáskanál szerecsendió, fél teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál egész szegfűszeg, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál barna cukor
Elkészítés: A bort tegyük fel főni a fűszerek társaságában, gyakran keverjük meg, alacsony lángon főzzük, de mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről. Pihentessük 10 percig, ezután már kínálhatjuk is.