Gyors és egyszerű epres tiramisu recept
Gyors és egyszerű epres tiramisu recept

Édes eperszószban ázik a babapiskóta, amit a lágy mascarpone tesz igazán könnyed nyári desszertté. Ki ne szeretné azonnal megkóstolni? A klasszikus kávés változattal szemben sokak számára vonzóbb az epres tiramisu: megvan benne a jellegzetes olasz desszert lágysága, krémessége, amit a gyümölcs frissessége tesz teljessé.
Melegebb napokban kiváló hűsítő és nagy előnye, hogy nem kell sütni. Ehhez a változathoz tojásra sincs szükség. Az egész fél óra alatt elkészíthető.
Elég egyszerű recept, így aki most ismerkedik a sütéssel, főzéssel az is bátran kipróbálhatja.
Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone
- 30-40 dkg eper
- 20-30 db babapiskóta
- 8 dkg cukor vagy édesítő
- 2,5 dl hangtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Az eperszószhoz:
- 20-30 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
- 2 teáskanál citromlé
- 0,5 dl víz
Elkészítés:

A szószhoz az epret megtisztítom, kicsumázom és félbe, vagy kisebb darabokra vágom. Hozzáadom a porcukrot, a citromlevet és a vizet. Közepes lángon felforralom, közben kevergetem. Megvárom míg kihűl. A maradék epret is megtisztítom, és egyforma karikákra vágom, hogy rétegezni és díszíteni tudjam vele a desszertet.

Közben a tejszínt felverem, és hozzáadom a cukort, majd részletekben adagolom a mascarponét és beledolgozom. A babapiskótát egymás mellé helyezem egy üvegedénybe, majd ráöntöm az epres szósz egy részét, szépen egyenletes elosztom a piskótákon (közepes méretű jénait használok).

A babapiskótára jön egy réteg gyümölcs, majd a mascarponés krém. Folytatom a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Végül a maradék gyümölccsel díszítem a desszertet. Ezt követően 4-5 órára a hűtőbe teszem. Hidegen, behűtve kínálom.