7 évnél régebbi cikk

És te azt az ajándékot kaptad, amit szerettél volna? Vagy viszed kicserélni?
Fehérvár Médiacentrum fotójaÉs te azt az ajándékot kaptad, amit szerettél volna? Vagy viszed kicserélni?

Az ünnepek után ugyanis megindul a roham a boltokba a nem megfelelő ajándékok cseréje miatt. Bár az üzleteket nem kötelezi jogszabály arra, hogy kicseréljék a nem tetsző termékeket, vagy megengedjék, hogy levásárolják azok árát, a kereskedőknél kialakult az a gyakorlat, hogy az ünnepek után néhány napig engedékenyebbek és megteszik ezt.

A csere feltétele a nyugta megléte, illetve az ajándék sértetlensége - mondta az MTI-nek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Más a helyzet persze akkor, ha az ajándék hibás, minőségi reklamációk esetén ugyanúgy érvényesek a fogyasztóvédelmi szabályok, mint máskor.

Megint más a helyzet az interneten vásárolt termékek esetében, ott ugyanis az átvétel után tizennégy napon belül még vissza lehet küldeni mindenféle indokolás vagy magyarázat nélkül a terméket, aminek így az ára is visszajár. Ez csak az olyan közkedvelt árucikkek esetében nem érvényes, mint a CD, vagy a DVD, amelyeket nem vesznek vissza, ha azok csomagolását már felbontották.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek