Partly cloudy22 °C
2020. július 13. hétfő Jenő
Menü

Állati aranyos animációval tiszteleg a Google a NASA mostani felfedezése előtt

Állati aranyos animációval tiszteleg a Google a NASA mostani felfedezése előtt
(Fotó: FMC)

Föld-szerű bolygókkal van tele az a tőlünk körülbelül 40 fényévnyire lévő naprendszer, melynek felfedezését tegnap jelentette be a NASA. Hét olyan bolygóról beszélünk, melyeken adottak a feltételek ahhoz, hogy legyen rajtuk víz. A felfedezést a Google sem hagyhatta szó nélkül: a logójuk helyén egy animált Föld örül a hasonszőrű társaságnak. XD

Az animáció azonnal elindul, amint beütjük a keresőóriás webcímét, de közvetlenül ide kattintva is megtekinthető. Az állatira aranyos animáció a maga cukiságával tiszteleg a NASA nagy felfedezése előtt. A hét Föld-szerű bolygóból ugyanis három lakhatónak tűnik, a csillaguktól való távolságuk pedig se nem túl nagy, se nem túl kicsi. A hőmérséklet, és úgy általában a körülmények ezért hasonlóak a Földéhez, vagyis a legnagyobb valószínűséggel ezeken a planétákon adottak a feltételek az élethez.

A felfedezett naprendszer tőlünk körülbelül 40 fényévnyire van, ami - csillagászati értelemben legalábbis - egész közelinek mondható, abban azonban nem nagyon bízom, hogy egy hegyes fülű, humanoid lény majd pont innen kíván nekünk hosszú, hasznos életet.

 Bár, ki tudja...

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár