Fair11 °C
2019. március 26. kedd Irén
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: tojásgurítás, szaunahétvége és 30Y

Fehérvári programok a hétvégére: tojásgurítás, szaunahétvége és 30Y
Indulhat a tojásfestés! (Fotó: louiebrowns.co.uk)

Mivel a nagypéntek miatt ezen a héten előbb kezdődik a hétvége, programokat is előbb ajánlunk. Bár az idei húsvét inkább a kisgyerekes családoknak kedvez, a pihenni és a tombolni vágyók is egyaránt találnak majd maguknak programot.

Mozi: Nyuszi suli – Az aranytojás örzői
Mikor?: április 13-tól
Hol?: Barátság Mozi, Cinema City Alba

Biztos vagyok benne, hogy gondolkodtál gyerekként azon, hogy a húsvéti nyuszi – meg persze a mikulás – hogyan éri körbe egy éjszaka alatt ajándékaival a Földet? Hogy van az, hogy sosem látja senki, és még arra is van ideje, hogy eldugja a tojásokat?  A nyuszi suli című német animációs filmmel végre válaszokat kaphatunk kérdéseinkre: főhősünk Max egy szimpla városi nyuszi, aki valamilyen véletlen folytán belecsöppen a húsvéti nyuszik varázslatos világába. Amellett, hogy megpróbál igazi húsvéti tapsifüles lenni, egy különleges feladatot is magára vállal. Meg kell védelmeznie a falucska legféltettebb kincsét, a hatalmas aranytojást. 

 

Koncert: 30Y
Mikor?: április 14., péntek 20.00
Hol?: FEZEN Klub

Ha a magyar alternatív rock történelmét tanulmányozzuk, akarva-akaratlanul belebotlunk a 30Y-ba. Zenéjükre olyan bandák voltak hatással mint a Red Hot Chili Peppers, a Nirvana, a Pearl Jam, a Muse, de hangzásvilágukba jelentősen beleszólt az ezredforduló körül a U2 és a Depeche Mode fémjelezte korszak is. A pécsi zenekar nevét egy szombathelyi buszjáratról kölcsönözte, és az évek során több szempontból jelentett számukra előnyt: egyszerű, rövid, könnyen megjegyezhető, plakátokon jól nagyítható és a hármas szám miatt a rendszerezési listák elejére kerül. Bár a banda sikere már 17 éve állandó, a rajongói kör folyamatosan frissül: biztos vagyok benne, hogy a régi fanok mellett a felnövő újabb generációval is találkozhatunk majd pénteken a Fezen klubban. 

 

Gyerek: Húsvéti Tojáskereső Verseny
Mikor?: április 15., szombat, 15.00
Hol?: Zichy liget

Érdemes lesz minden bokor alá benézni szombaton a Zichy ligetben, ugyanis szerte a területen cukorkával teli műanyag tojásokat lehet majd találni. A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület nagy szeretettel vár minden 2-12 éves kor közötti gyermeket, és szüleit egy hatalmas húsvéti keresőversenyre. A rendezvényen a folytonos élőzene mellett arcfestés, tánc és tombola is lesz. A programok teljes mértékig ingyenesek, de kötelező előtte regisztrálni, ami akár a helyszínen is megtörténhet. Mivel több ezer tojás vár arra, hogy megtalálják, érdemes valamilyen kosarat, dobozt vinni magunkkal. További információk, és pontos programleírás a szervezet honlapján ide kattintva olvasható.  

Verseny: Tojásgurító verseny
Mikor?: április 17., hétfő 14.00
Hol?: Királypark

Sajt, szalmabála, tök, hordó és persze a tojás. Még mielőtt azt hinnéd, csak véletlenszerűen begépeltem néhány szót, elmondom, ezeknek legalább egy közös tulajdonságuk biztosan van, méghozzá a gurító verseny. A kerék feltalálása óta mindent görgetni akarunk, és ha ez sikerül, párbajt is rendezünk belőle. Ki gördíti gyorsabban, messzebbre, magasabbról, egy kézzel, kéz nélkül és még folytathatnám. Fehérváron a húsvétra való tekintettel tojásgurító versenyt rendeznek, pályaként pedig a Királypark Királydombját nevezték ki. Bár a részvétel ingyenes, kötelezően vinni kell három darab tojást, és egy 50 forintos érmét. Jó gurítást, és ügyeljünk az egyensúlyra!

Fehérvári programok a hétvégére: tojásgurítás, szaunahétvége és 30Y

(fotó:fmc.hu)

Wellness: Fergeteges Húsvéti szaunahétvége
Mikor?: április 14-17.
Hol?: Árpád Fürdő

Azoknak, akik nem aktívan akarnak pihenni, természetesen más programmal is szolgál a város a hosszú hétvége alatt. Az Árpád Fürdő nagypéntektől húsvét hétfőig várja relaxációsszauna-programjával azokat, akik kicsit ki akarnak szakadni a nyüzsgő városi húsvétból. Egy kis kényeztetés mindenkinek kijár, és még a tömegtől sem kell tartanunk, hiszen csak annyi embert engednek be a fürdőbe, ahány öltözőfülke van. A többi programmal ellentétben ezt főként pároknak ajánlom, hiszen leginkább a szaunára és a wellnessre alapoz ez a rendezvény. Nyugodtan hétfőre is betervezhetjük a fürdőzést, hiszen az egész napos ázás miatt biztos, hogy nem hervad el, aki emiatt hagyja ki a locsolkodást.

Fehérvári programok a hétvégére: tojásgurítás, szaunahétvége és 30Y

(fotó:fehervar-arpadfurdo.hu)

TV: Hupikék törpikék, Winnetou, Kung-Fu Panda
Mikor?: április 14-17., péntek-hétfő
Hol?: otthon

 • Aki esetleg szívesebben marad inkább otthon, annak sem kell feltétlenül unatkoznia:
  A pénteket engedjük el, nem ez a mi napunk. A vasárnap és a hétfő lesz fontos. Úgyhogy nagypénteken tanúsítsunk érdeklődést a gyerekfilmek iránt! Például az RTL Klubon 18.50-kor a Hupikék törpikék nagyszerű lehet erre, vagy 10 perccel korábban a Viasat3-on a Charlie és a csokigyár is megteszi. Zárásként 23.00-tól a Dunán javasolt a Kicsoda Ferenc pápa? című dokumentumfilm.
 • Szombaton széles a választék, de a sok csihipuhiból megint az RTL tűnik a legjobb választásnak: 19.20-tól Winnetou – Apacsok földjén.
 • Vasárnap keljünk korán, mert a tv2-n 8.50-kor húsvéti kiadással jelentkezik a Kung-Fu Panda ! 13.55-kor a világért se hagyjuk ki a Facebook történetét a Viasat3-on! A kettő között mindenképpen kapcsoljunk át a Dunára, ahol Ferenc pápa elmondja az Urbi et Orbi áldást! Este 18.50-kor az egészen tűrhető hollywoodi limonádé, a Kellékfeleség kezdődik az RTL Klubon, ami majdnem véget is ér a 21:00-kor a Viasat3-on startoló A bakancslista kezdésére.
 • A hétfő a legkönnyebb: csak kapcsoljunk reggel a Viasat3-ra és estig dugjuk el a távirányítót! 9.15-től ugyanis letolják az összes Karib-tenger kalózait, majd este 9-től jön a Trója. Zöld erdő, kék ibolya mindenkinek.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Tüntetés - reagált a Penny
  Tüntetés - reagált a Penny
 • Egy tonna - hatalmas kokainfogás volt Romániában
  Egy tonna - hatalmas kokainfogás volt Romániában
 • Húsz éve lopták el - megtaláltak egy Picasso-festményt
  Húsz éve lopták el - megtaláltak egy Picasso-festményt
 • Százmilliós fejlesztések - megújulnak a Tisza-tavi szabadstrandok
  Százmilliós fejlesztések - megújulnak a Tisza-tavi szabadstrandok
 • Nyuszi-futás – a megyei mellett Vajdasági helyszínek is a programban
  Nyuszi-futás – a megyei mellett Vajdasági helyszínek is a programban
 • A fehérvári Lengyel Zsófi vehette át a Hétköznapi Hősök-díjat
  A fehérvári Lengyel Zsófi vehette át a Hétköznapi Hősök-díjat
 • Ipar 4.0 - rohamosan alakul át a munka világa
  Ipar 4.0 - rohamosan alakul át a munka világa
 • Herbarius túra - medvehagymát szedhetnek Bakonykútiban
  Herbarius túra - medvehagymát szedhetnek Bakonykútiban
 • Ne gyújtsa! Gyűjtse! – újabb füstjelzőt ajándékoztak a megyei tűzoltók
  Ne gyújtsa! Gyűjtse! – újabb füstjelzőt ajándékoztak a megyei tűzoltók
 • Ars Oratoria - barokk passióval mutatkozik be Székesfehérvár új kórusa
  Ars Oratoria - barokk passióval mutatkozik be Székesfehérvár új kórusa
 • Tüntetés - tejtermelők demonstráltak a Penny központjánál
  Tüntetés - tejtermelők demonstráltak a Penny központjánál
 • Ellenőrzés a vonatokon - holnap 7 óráig tart
  Ellenőrzés a vonatokon - holnap 7 óráig tart
 • Nem fal - kerítés épül az amerikai-mexikói határon
  Nem fal - kerítés épül az amerikai-mexikói határon