6 évnél régebbi cikk

Legyen Székesfehérvár is Európa kulturális fővárosa? - Még augusztus 15-ig szavazhatunk!
Fehérvár Médiacentrum fotójaLegyen Székesfehérvár is Európa kulturális fővárosa? - Még augusztus 15-ig szavazhatunk!

Induljon-e Székesfehérvár az Európa kulturális fővárosa címért? Ezt a kérdést akár a városlakók véleménye is eldöntheti: augusztus 15-ig még szavazhatunk a kérdésben! Lássuk, hogyan.

Akár Székesfehérvár is lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ezt a címet ugyanis hat év múlva Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A kezdeményezés célja Európa kulturális sokszínűségének megőrzése és támogatása, valamint a nemzetközi figyelem és a megvalósuló fejlesztések révén a városok hosszú távú fejlődésének, nemzetközi arculatának erősítése.

A cím elnyerésére pályázó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely 2023-ban jogosult lesz az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető cím viselésére. Székesfehérvár vezetése - a város több mint ezeréves történelme, tradíciói és kulturális öröksége egyedülálló értékeire, valamint átlagon felüli gazdasági erejére alapozva - fontolgatja, hogy elindul a rangos nemzetközi kitüntető cím elnyerésére vonatkozó pályázaton.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, Székesfehérvár Önkormányzata nyár elején tett közzé felhívást, a fehérváriak véleményét kérve azzal kapcsolatban, hogy Székesfehérvár induljon-e az Európa Kulturális Fővárosa címért. A javaslatokat és a szavazatokat augusztus 15-ig várják mind elektronikusan, mind nyomtatott formában.

A pályázattal kapcsolatban megírt javaslataikat augusztus 15-ig akár személyesen, akár postai úton eljuttathatják a Polgármesteri Hivatalba. A pályázati indulással kapcsolatos támogató, vagy nem támogató szavazataikat pedig ugyanezen határidőig leadhatják a város honlapján, vagy a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. számú épületének portáján elhelyezett szavazólapokon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek