Cloudy3 °C
2019. december 6. péntek Miklós
Menü

Nekem Süti – egy cukrászat Székesfehérváron, ahol a nagymamáink ízeit is megkapjuk

Nekem Süti – egy cukrászat Székesfehérváron, ahol a nagymamáink ízeit is megkapjuk
(Fotó: Pápai Barna)

Hatlapos, mézeskrémes, hólabda, mignon, na, meg a fenséges, étcsokis bonbonok – és nemcsak a székesfehérvári Nekem Süti kínálata idézi kedvenc ízeinket, de az édességek előállítása is hagyományos: kézzel és szeretettel készülnek.

Nagyon szeretem a jó süteményt és kedvelem a modern cukrászat remekeit is, de azért mondjuk ki, mindannyian vágyunk az igazi nagymama-sütikre, az ünnepek jól megszokott mézeskrémesére, a pillanatra, ahogy a finom baracklekvár és a krém összeér a szánkban.

A Nekem Süti Deák Ferenc utcai családias és hangulatos üzletéről már kívülről látszik: ez a hely nem a nagyüzemről szól. A pult kínálata pedig további meglepetésekkel is szolgál, hiszen megtalálunk minden olyan ízt, ami gyermekkorunkat idézi. Az üveg mögött katonás rendben kínálják magukat a mignonok, a hatlaposok, a linzerek, islerek, baracklekvárral töltött piskótatekercsek és a fent említett isteni mézeskrémes is. Nem is tudom, mikor láttam utoljára hólabdát cukrászdában… Itt, az is van. 

„Amikor nyáron megnyitottuk az üzletet, az elképzelésünk az volt, hogy a hagyományos ízekhez térjünk vissza – meséli a Nekem Süti egyik alapító tulajdonosa, Bereczki László. – Az is alapelvünk, hogy bár a választék széles, de mindenből csak keveset gyártunk, hogy a sütik mindig frissek legyenek.”

Ami nem kis teljesítmény, hiszen László és felesége, vagyis a tulajdonosok, akik egyben a Nekem Süti cukrászai is, főállásban máshol töltik a napjaikat. László például a jövő mezőgazdászait tanítja, így délutánonként váltja fel a katedrát a krémkeverésre, tortasütésre.

„Mivel a kolléganőmmel mindketten dolgozunk minden sütemény délután és este készül el. Az pedig, hogy éppen milyen édességnek állunk neki, az aznapi fogyástól tesszük függővé. Én a reggeleket is itt kezdem, hiszen sok süti ekkor kapja meg a végső simítást, majd kerül ki a pultba. A linzertésztának például kell a pihenés a hűtőszekrényben, így azt mindig reggel sütöm ki. Nálunk minden kézzel készül, még a trüffel bonbonok is, bár az igen macerás” – nevet László, és hozzáteszi, ugyan mind alapanyagban, mind süteményben a fő vonal a hagyományos ízvilág, nem zárkóznak el a trendektől, divatos technikáktól sem.

 (Fotó: Pápai Barna)
(Fotó: Pápai Barna)

„A klasszikus sütik mellé azért gyártunk néhány különlegességet is, ilyenek például a trüffel bonbonok vagy a mascarponés répatorta, és a túrótorta változatok. Nagyon szeretik a vendégeink és pillanatok alatt elkapkodják a specialitásunkat, a meggyes-mákos kockát, ami mákos, felvert lapból készül, belülre tejszínes krém, a középébe meggyzselé kerül, a tetejét pedig fehércsoki borítja – ez például az új irányba illeszkedik, hiszen tejszínes. Szóval nem fordítunk hátat a trendeknek, csak nálunk nem azok kerülnek előtérbe, nem szeretnénk átesni a ló túloldalára, hogy minden mousse és hab. A legtöbb süti töltelékét is hagyományos, főzött krém adja, és jellemzően kevésbé édes, nem cukorral és krémmel agyoncsapott sütiket készítünk. Sütünk ugyanakkor glutén, laktóz és diabetikus termékeket is, amelyeket rendelni is lehet, ahogy minden süteményünk vagy tortánk ugyancsak meg is rendelhető.”

Az pedig, hogy van igény a hagyományos süteményekre, a mindennap visszatérő vendégek és a gyorsan elfogyó mignonok meg hatlaposok is jelzik. A hangulatos cukrászdába érdemes betérni, és a finom sütik mellé egy nagyon finom kávét is kérni. Ja, és a bonbonok, na, azt semmiképpen ne hagyjuk ki! Zseniális!

A Nekem Süti cukrászdát Székesfehérváron a Deák Ferenc utca 7. szám alatt találjátok, de a kínálatot és rendelési lehetőséget a honlapjukon is megnézhetitek!

 (Fotó: Pápai Barna)
(Fotó: Pápai Barna)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

  • A termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig - gasztronómiai konferencia Fehérváron
    A termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig - gasztronómiai konferencia Fehérváron
  • Kárpátaljai idősek, fehérvárcsurgói fiatalok - adventi jótékonysági est Székesfehérváron
    Kárpátaljai idősek, fehérvárcsurgói fiatalok - adventi jótékonysági est Székesfehérváron
  • Opten: a középgeneráció uralja a belföldi cégeket
    Opten: a középgeneráció uralja a belföldi cégeket
  • Várják a véleményüket – közmeghallgatás lesz a Városházán
    Várják a véleményüket – közmeghallgatás lesz a Városházán

A hét sztorija

  • Nemzetközi Valutaalap - jól teljesít a magyar gazdaság
    Nemzetközi Valutaalap - jól teljesít a magyar gazdaság
  • Tömegdemonstrációk - megállt az élet Franciaországban
    Tömegdemonstrációk - megállt az élet Franciaországban
  • Olcsóbb lett a benzin
    Olcsóbb lett a benzin
  • Öreghegyi Disputa - Tornyai Gábor lesz a vendég
    Öreghegyi Disputa - Tornyai Gábor lesz a vendég
  • Sziget – ismét az angolok kedvenc külföldi fesztiválja lett
    Sziget – ismét az angolok kedvenc külföldi fesztiválja lett
  • Mikulás minden mennyiségben – a lappföldi is itt lesz Székesfehérváron
    Mikulás minden mennyiségben – a lappföldi is itt lesz Székesfehérváron
  • Fa betlehem - felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
    Fa betlehem - felkapcsolták a Szent Péter téri karácsonyfa fényeit
  • Medve jár nálunk - az Aggteleki Nemzeti Parkban látták
    Medve jár nálunk - az Aggteleki Nemzeti Parkban látták

Eseménynaptár

  • 50 ezer égő - megkezdődött az ünnepi szezon New Yorkban
    50 ezer égő - megkezdődött az ünnepi szezon New Yorkban
  • Hóágyúznak - megnyitott az eplényi síaréna
    Hóágyúznak - megnyitott az eplényi síaréna
  • Koch Csaba - az év bortermelője lett
    Koch Csaba - az év bortermelője lett
  • Középpontban a megelőzés - javult az egészségügyi ellátás
    Középpontban a megelőzés - javult az egészségügyi ellátás