6 évnél régebbi cikk

Illegális motorolaj, gépfegyver és hangtompító – újra lecsapott a NAV, és Fejér megyei érintett is volt
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Illegális motorolaj, gépfegyver és hangtompító – újra lecsapott a NAV, és Fejér megyei érintett is volt

Csaknem négyszázmilliós költségvetési csalást követett el az az illegális motorolaj-kereskedő banda, akiket a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói kaptak el.

A hálózat tagjai 2015 januárja és 2017. június 30. között az Európai Unióból beszerzett motorolaj-termékeket adtak el belföldi nagykereskedőknek, de az értékesítés általános forgalmi adóját nem vallották be és nem fizették be az állam költségvetésébe. A mintegy 380 millió forint áfát úgy csalták el, hogy időről időre cserélődő cégekből felépülő láncolatot hoztak létre, amelynek tagjai fiktív számlázással fedezték az ügyletet.

A nyomozók a rajtaütéskor Fejér megyén kívül Budapesten, valamint Pest, Veszprém, Zala és Baranya megyében az elkövetők lakó- és tartózkodási helyén, illetve a gazdasági társaságok székhelyén és telephelyein, összesen 27 helyszínen tartottak házkutatásokat. Az eredmény pedig magáért beszélt: vagyonelkobzás, készpénz, nagy értékű gépjárművek, ingatlanok, bankszámlák lefoglalása, illetve zár alá helyezése.

A bűncselekmény fő gyanúsítottjának tartózkodási helyén több, - állítólag - hatástalanított gépfegyver, lőszer és hangtompító is előkerült, ezért a rendőrséget is értesítették a NAV munkatársai.
(forrás: NAV)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek