Partly cloudy13 °C
2020. április 4. szombat Izidor
Menü

Újabb elismerés Székesfehérvárnak – ezúttal a város honlapját díjazta a szakma

Újabb elismerés Székesfehérvárnak – ezúttal a város honlapját díjazta a szakma
(Fotó: PB)

„Az idővel harcolunk mindig” – foglalta össze Bácskai Gergely Az Év Honlapja pályázaton különdíjas szekesfehervar.hu felelős szerkesztője, amikor az elismerés kapcsán a napi munkáról kérdeztem.

Pályafutásának második szakmai elismerését kapta Székesfehérvár hivatalos honlapja, a 2007-es Az Év Honlapja címet követően idén a különdíjat hozhatta haza a szekesfehervar.hu szerkesztősége. A honlap 2017 tavaszán teljes ráncfelvarráson esett át, ám a tartalmi munkát végző stáb a kezdetektől alig változott. Bácskai Gergely felelős szerkesztő csakúgy az első fecskék között van, mint Gáspár Péter, és a csapat idén Lugosi Balázzsal egészült ki. A háttérben pedig még két fontos munkatárs, Kovács József és Müller Tamás segít a tartalomfeltöltésben, hiszen komoly mennyiségű önkormányzati dokumentumot is kezel és őriz az oldal.

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett, Az Év Honlapja versenyre idén összesen 201 honlap nevezett, így tehát igazán értékes ez különdíj, amelyet az Önkormányzatok és települések kategória győztese, Kaposvár weboldala mellett kapott meg Székesfehérvár. Ahogy a szakmai zsűri is elmondta: a honlap erőssége, hogy ergonomikus, felhasználóbarát és folyamatosan frissül.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk az a városi honlap, az a klasszikus fehérvári hírportál, akik ennyi hírt és ennyi információt tudnak adni a városról – meséli a napi munka kapcsán Bácskai Gergely felelős szerkesztő. És, hogy milyen egy nap annál a honlapnál, ahol azonnal kell tudni reagálni? „Az ideális nap, amikor már előző este tudom, hogy mi lesz a két hír, ami reggel kikerül a honlapra, tudom, hogy a Peti és a Lugó (Lugosi Balázs) mit ír majd meg. De ez ritkán van, hiszen ennek a műfajnak pont az a sajátossága, hogy nehéz tervezni. A jellemző inkább az, hogy reggel, amikor felkelsz még nem tudod, hogy délután ötkor, hatkor vagy este nyolckor dolgozni fogsz-e. Ha esemény vagy történés van, akkor munka is van. Az idővel harcolunk mindig. De amikor este, a nap végén, végignézem a honlapot, és azt látom, hogy sok és érdekes hír került ki, akkor azt gondolom, hogy megéri.”

A pályázatra a legtöbb nevezés az e-kereskedelem (25), a szolgáltatás (18), illetve a B2B (13) kategóriába érkezett. 2017-ben az Év Honlapja kategóriáktól független abszolút győztese a Korszakalkotók mecénás program (UniCredit Bank Hungary) lett. A közönségdíjat több mint 3000 szavazattal a FaszaCuccok.hu weboldal nyerte. Az Internet Kultúra Fővárosa díjat immár negyedik alkalommal Debrecen városa kapta meg.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Hétfőtől újraindul a termelés a Denso fehérvári üzemében
  Hétfőtől újraindul a termelés a Denso fehérvári üzemében
 • A Velencei-tónál kezdik az idei szúnyogirtást
  A Velencei-tónál kezdik az idei szúnyogirtást
 • Komplex mozgásprogram mindenkinek - Lendüljünk formába 10. rész
  Komplex mozgásprogram mindenkinek - Lendüljünk formába 10. rész
 • Több mint egymillió a koronavírussal fertőzöttekszáma
  Több mint egymillió a koronavírussal fertőzöttekszáma
 • Egészségügyi átcsoportosítási tervet dolgozott ki a kormány
  Egészségügyi átcsoportosítási tervet dolgozott ki a kormány
 • Honvédelmi témájú, online gyermekrajzpályázatot hirdetett a KEMPP
  Honvédelmi témájú, online gyermekrajzpályázatot hirdetett a KEMPP
 • Tavaszi vitaminsaláta, medvehagyma pesto és online túra
  Tavaszi vitaminsaláta, medvehagyma pesto és online túra
 • Továbbra is csak időpontfoglalással lehet személyesen ügyeket intézni a kormányhivatali ügyfélszolg
  Továbbra is csak időpontfoglalással lehet személyesen ügyeket intézni a kormányhivatali ügyfélszolg
 • Hasznos elfoglaltságot kínál online műhelyében a Fehérvári Kézművesek Egyesülete
  Hasznos elfoglaltságot kínál online műhelyében a Fehérvári Kézművesek Egyesülete