Cloudy9 °C
2019. március 19. kedd József
Menü

Újabb elismerés Székesfehérvárnak – ezúttal a város honlapját díjazta a szakma

Újabb elismerés Székesfehérvárnak – ezúttal a város honlapját díjazta a szakma
(Fotó: PB)

„Az idővel harcolunk mindig” – foglalta össze Bácskai Gergely Az Év Honlapja pályázaton különdíjas szekesfehervar.hu felelős szerkesztője, amikor az elismerés kapcsán a napi munkáról kérdeztem.

Pályafutásának második szakmai elismerését kapta Székesfehérvár hivatalos honlapja, a 2007-es Az Év Honlapja címet követően idén a különdíjat hozhatta haza a szekesfehervar.hu szerkesztősége. A honlap 2017 tavaszán teljes ráncfelvarráson esett át, ám a tartalmi munkát végző stáb a kezdetektől alig változott. Bácskai Gergely felelős szerkesztő csakúgy az első fecskék között van, mint Gáspár Péter, és a csapat idén Lugosi Balázzsal egészült ki. A háttérben pedig még két fontos munkatárs, Kovács József és Müller Tamás segít a tartalomfeltöltésben, hiszen komoly mennyiségű önkormányzati dokumentumot is kezel és őriz az oldal.

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett, Az Év Honlapja versenyre idén összesen 201 honlap nevezett, így tehát igazán értékes ez különdíj, amelyet az Önkormányzatok és települések kategória győztese, Kaposvár weboldala mellett kapott meg Székesfehérvár. Ahogy a szakmai zsűri is elmondta: a honlap erőssége, hogy ergonomikus, felhasználóbarát és folyamatosan frissül.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi vagyunk az a városi honlap, az a klasszikus fehérvári hírportál, akik ennyi hírt és ennyi információt tudnak adni a városról – meséli a napi munka kapcsán Bácskai Gergely felelős szerkesztő. És, hogy milyen egy nap annál a honlapnál, ahol azonnal kell tudni reagálni? „Az ideális nap, amikor már előző este tudom, hogy mi lesz a két hír, ami reggel kikerül a honlapra, tudom, hogy a Peti és a Lugó (Lugosi Balázs) mit ír majd meg. De ez ritkán van, hiszen ennek a műfajnak pont az a sajátossága, hogy nehéz tervezni. A jellemző inkább az, hogy reggel, amikor felkelsz még nem tudod, hogy délután ötkor, hatkor vagy este nyolckor dolgozni fogsz-e. Ha esemény vagy történés van, akkor munka is van. Az idővel harcolunk mindig. De amikor este, a nap végén, végignézem a honlapot, és azt látom, hogy sok és érdekes hír került ki, akkor azt gondolom, hogy megéri.”

A pályázatra a legtöbb nevezés az e-kereskedelem (25), a szolgáltatás (18), illetve a B2B (13) kategóriába érkezett. 2017-ben az Év Honlapja kategóriáktól független abszolút győztese a Korszakalkotók mecénás program (UniCredit Bank Hungary) lett. A közönségdíjat több mint 3000 szavazattal a FaszaCuccok.hu weboldal nyerte. Az Internet Kultúra Fővárosa díjat immár negyedik alkalommal Debrecen városa kapta meg.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Ez is van

Eseménynaptár

 • Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete
  Megalakult a Székesfehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete
 • Mentorokat kaptak a Versünnep döntősei
  Mentorokat kaptak a Versünnep döntősei
 • Nincs magyar áldozata a hollandiai lövöldözésnek
  Nincs magyar áldozata a hollandiai lövöldözésnek
 • Csütörtökön és pénteken változtathatnak a diákok a középfokú felvételi jelentkezésükön
  Csütörtökön és pénteken változtathatnak a diákok a középfokú felvételi jelentkezésükön
 • Már most rengetegen jelentkeznek a nyári táborokba
  Már most rengetegen jelentkeznek a nyári táborokba
 • Szerdától olcsóbb lesz a gázolaj
  Szerdától olcsóbb lesz a gázolaj
 • Négy fehérvári helyszínen is várják az önkéntes szemétszedőket
  Négy fehérvári helyszínen is várják az önkéntes szemétszedőket
 • Holnap délelőttől forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi – Horvát István útkereszteződésben
  Holnap délelőttől forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi – Horvát István útkereszteződésben
 • Folytatódnak Réber-kiállításhoz szervezett programok a Játékmúzeumban
  Folytatódnak Réber-kiállításhoz szervezett programok a Játékmúzeumban