5 évnél régebbi cikk

A fehérvári Lengyel Zsófi vehette át a Hétköznapi Hősök-díjat
·Kultbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined
A fehérvári Lengyel Zsófi vehette át a Hétköznapi Hősök-díjat
·Kultbüszkeségeink·Utolsó frissítés: undefined

A Székesfehérváron élő látássérült, egykori válogatott sportoló Lengyel Zsófi kapta idén a Mozdulj! Közhasznú Egyesület fogyatékossággal élőket segítőknek alapított Hétköznapi Hősök-díját. Ismét büszke lehet a város.

Lengyel Zsófi (vele készült interjúnkat ide kattintva leshetitek meg) küldetésének tekinti, hogy az épek és sérült emberek világát közelebb hozza egymáshoz. A Székesfehérvári Érzékenyítő Program (SZÉP) megvalósítójaként, az egykori paratriatlon sportoló a fogyatékossággal élők társadalmi elfogadásáért dolgozik a Városházán, előadásokat szervez az iskolákban és számtalan jótékonysági program aktív résztvevője, illetve kitalálója.

Emellett saját YouTube-csatornája is elindult már, ahol Zsófi azt mutatja be, miként éli mindennapjait egy látássérült. A színes, derűs és mozgalmas felvételekkel azt szeretné megmutatni: mindenki képes tartalmas életet élni!

A fiatal lányt a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jelölte a Hétköznapi Hősök-díjra, amelyet március 23-án (szombaton) Budapesten, a szervezet jótékonysági estjén adtak át.

"Nagyon büszke vagyok, hogy megkaphattam ezt a díjat, bár egyrészt nagyon zavarban is vagyok, hiszen úgy gondolom, hogy nagyon fiatal vagyok még egy ilyen nívós és elismerő díjhoz, hiszen nemcsak én voltam jelölve, hanem rajtam kívül még öten. Szerintem mindannyian hétköznapi hősök vagyunk, illetve én a Mozdulj! Közhasznú Egyesület vezetőire is azt mondanám, hogy hétköznapi hősök, hiszen ha ők nem lennének, akkor nem lenne ez a díj sem" - mesélte Lengyel Zsófia, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program koordinátora.

A fogyatékkal élő emberek integrálását elősegítő egyesület hét évvel ezelőtt alapította a díjat. Olyan magánszemélyeket jelölnek az elismerésre, akik sokat tesznek a fogyatékkal élőkért, illetve az egyesület munkájában is aktívan részt vettek. Lengyel Zsófival régóta együttműködik az egyesület.

"Zsófi azt gondolom, hogy egy olyan személyiség, aki egy fantasztikus ügyet képvisel, hiszen a mindennapokban azért dolgozik, hogy közelebb hozza a látássérült embereket azokhoz az emberekhez, akik nem tapasztalták meg még saját környezetükben a fogyatékossággal élők helyzetét, világát. Azt gondolom, hogy sportteljesítménye is példa, hiszen a sport maga is példát jelenthet azoknak az embereknek, akik valamilyen célt keresnek" - tudtuk meg Tálos Mariannától, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnökétől.

Lengyel Zsófi a jövőben továbbra is teszi a dolgát: a fogyatékossággal élőkért, a közösségépítésért, az elfogadás elősegítéséért dolgozik - ahogy egy hétköznapi hős teszi.

Lengyel Zsófiról, és a Hétköznapi Hősök-díjról a Fehérvár Televízió készített bővebb anyagot:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek