Partly cloudy21 °C
2020. szeptember 20. vasárnap Friderika
Menü

Vasárnap lezárják a Várkörút és a Rákóczi utca egy szakaszát

Vasárnap lezárják a Várkörút és a Rákóczi utca egy szakaszát
(Fotó: szekesfehervar.hu)

A III. Adventi Jótékonysági Futás idejére forgalomkorlátozást vezetnek be december 3-án, vasárnap 8 órától 13 óráig. A Várkörút és a Rákóczi utca egy szakaszát lezárják, és az érintett helyi autóbuszjáratok is terelőútvonalon közlekednek majd.

Idén is jótékonysági futásra invitálja Székesfehérvár a sportkedvelőket: a III. Adventi Jótékonysági Futás advent első vasárnapján, december 3-án rajtol el a Várkörúton. Az adományokból befolyt összeggel ezúttal a középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő, az oktatási rendszerből kikerült, fiatal felnőtteket ellátó Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont támogatja a város.

10 órától lehet a helyszínen regisztrálni, a mezőny pedig 11 órakor rajtol. A futók egy (1 km) vagy öt (5 km) kör megtételével teljesíthetik a kihívást. A nevezés a tavalyi évhez hasonlóan ingyenes, a futáson a 12 év alatti gyermekek minimum 100 forint, a 12 év felettiek minimum 500 forint összegű jótékonysági pénzadomány felajánlásával vehetnek részt.

Az adományokat a rajtszámok átvételekor és a rendezvény ideje alatt a helyszínen megtalálható adománygyűjtő dobozokban lehet elhelyezni. A futóverseny gyermek győztese a város ajándéka mellett este Székesfehérvár polgármesterével közösen kapcsolhatja fel az adventi fényeket, a felnőtt győztes pedig két belépőjegyet kap a Jótékonysági Estélyre.

A futás idején, december 3-án, vasárnap 8 órától 13 óráig lezárják a Várkörutat a Petőfi utcai csomóponttól a Kígyó utcai csomópontig, valamint a Rákóczi utcát a Romkert körforgalomtól a Wathay Ferenc utca – Távírda utca vonalig.

A Várkörút lezárása miatt a Petőfi Sándor utca csatlakozásában a kijelölt gyalogos átkelőhelynél a Petőfi utcából csak jobbra lehet kikanyarodni, a Lakatos utcát pedig csak a Wathay Ferenc utca irányába lehet elhagyni.

Az alábbi helyi autóbuszok járatai terelőútvonalon közlekednek:

 • A „17"-es autóbuszjáratok mindkét irányban: Szekfű Gyula utca – Széna tér – Király sor
  Kimaradt megállóhelyek: Múzeum, Fehérvár Áruház, Széna tér (Csak a Szedreskerti lakónegyed irányába közlekedő járatokat esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi utcában lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

 • A „23”-as autóbuszjáratok mindkét irányban: Széchenyi utca – Budai út
  Kimaradt megállóhelyek: Várkörút, Fehérvár Áruház, Széna tér (a Videoton Ipari Park irányba)

 • A „24”-es és „25”-ös autóbuszjáratok mindkét irányban: Széchenyi u. – Budai út – József Attila utca – Rákóczi utca
  Kimaradt megállóhely: Várkörút

 • A „33”-as és „34"-es autóbuszjáratok: Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/– Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.
  Kimaradt megállóhelyek:
  a „33”-as járatok esetében: Széna tér (Az autóbuszok a Rákóczi utcában lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Fehérvár Áruház, Múzeum, Várkörút, Prohászka Ottokár utca, Prohászka Ottokár templom;
  a „34”-es járatok esetében: Prohászka Ottokár templom, Prohászka Ottokár utca, Várkörút, Múzeum, Fehérvár Áruház

 • A „35”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Prohászka Ottokár utca – Budai út – József Attila utca – Rákóczi utca
  Kimaradt megállóhely: Várkörút

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a terelések miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. Kérik a közlekedők türelmét és fokozott körültekintését!
(forrás: ökk)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár