Partly cloudy30 °C
2020. július 11. szombat Nóra, Lili
Menü

Itt lesz orvosi ügyelet az ünnepek alatt Fehérváron!

Itt lesz orvosi ügyelet az ünnepek alatt Fehérváron!
(Fotó: rd.com)

Fáj, lüktet, megégette, begyulladt? Mit csináljunk, ha beteg lesz a gyerek, fáj a fogunk, ha elfogyott a gyógyszerünk? Amikor baj van, jó ha tudjuk, hová fordulhatunk Székesfehérváron az ünnepek alatt.

December 22-én 16 órától egészen december 27-én reggel 8 óráig a Seregélyesi úti Orvosok Házát kell felkeresniük mindazoknak, akiknek orvoshoz kell fordulniuk az ünnepek alatt. Karácsonykor felnőtt illetve gyermekorvosi ügyeletet is tartanak. Az ezt követő napokban a megszokott helyszíneken és rendelési időben fogadják a pácienseket. Majd december 29-én 16 órától egészen január 2-án 8 óráig szintén az Orvosok Házában lesz az ügyelet.


Szintén a Seregélyes úti létesítményt kell felkeresni akkor, ha fogfájás gyötri az embert. A fogorvosi ügyelet az ünnepi időszakban december 23-a és január 1-je között 8-tól 14 óráig várja a betegeket.


Az ünnepi időszak előtt ellenőrizzük a házi patikánkat is! Érdemes átnézni, hogy minek járt le a szavatossága. Győződjünk meg arról is, hogy van-e megfelelő mennyiségű fájdalom- és lázcsillapító, ragtapasz, fertőtlenítő, géz és az égési sérülések ellátására alkalmas készítmény. Sokaknak kell folyamatosan gyógyszert szedniük. A krónikus betegeknek érdemes odafigyelniük arra, hogy minden szükséges gyógyszerrel rendelkezzenek. Ne maradjon el ezek felíratása vagy kiváltása a nagy kapkodásban!


A gyógyszertárakban december 24-én a vasárnapi nyitvatartási rend lesz érvényben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. Évek óta a József utca 2. szám alatti az ügyeletes gyógyszertár. A nyitvatartási időn túl a gyógyszertári ügyelet az országban mindenütt folyamatosan biztosítva lesz. A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelzik a nyitvatartási rendet mindenütt, valamint az elérhetőséget, és azt is, hogy hol van a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár