6 évnél régebbi cikk

Kézisből lesz a legjobb masszőr?
Fehérvár Médiacentrum fotójaKézisből lesz a legjobb masszőr?

Gyakran látom, hogyan esnek kétségbe pályájuk végéhez közeledve a profi sportolók: Mi lesz most velem? Szerencsére vannak, akik tudatosan készülnek a civil életre, Májer Kiki például masszőrnek készül.

Pedig az ő pályafutásának remélhetőleg még igencsak messze a vége, a mindössze 22 esztendős kézilabdázó, Májer Krisztina szélsőként alapembere az Alba Fehérvár KC-nak, a most futó szezonban 8 bajnokin 23 góllal, közel hármas meccsenkénti gólátlaggal járult hozzá csapata eredményességéhez. A profi sportolóként időszak azonban egyszer véget ér, Kiki ezzel tökéletesen tisztában és már most elkezdte megalapozni a kézilabda utáni életét.

- Szerintem egy sportolónak mindig észben kell tartania, hogy a sportpályafutása egyszer véget ér és utána is van élet. Sajnos ezt sokan elfelejtik, aztán amikor véget ér számukra az élsport, akkor kapkodnak, hogy most mit is csináljanak a mindennapokban. Engem úgy neveltek a szüleim, hogy a kézilabda nagyon fontos, de mindig gondoljak a jövőre, ezért is jelentkeztem a győri egyetemre, ahol rekreáció szakon most vagyok harmadéves, mellette pedig elvégeztem egy masszázstanfolyamot is.

Az utolsó mondat hallatán bizony felszaladt a szemöldököm, miért pont a masszázs érdekel egy 22 esztendős, fiatal lányt.

- Otthon, családi körben mindig masszíroztam, de sosem tudtam a helyes technikát, mindig nagyon gyorsan elfáradt a kezem. Az Alba Fehérvár KC masszőre, Bíró László indított egy tanfolyamot, nála tanultam és nagyon megszerettem, akiket masszíroztam eddig, azt mondták hogy nagyon erős kezem van, biztosan a kézilabda adta az alapokat. Természetesen egyelőre a kézilabda az első, szeretnék minél tovább játszani, de közben fontos a tanulás, rengeteg dolog érdekel még a világon.

Sportriporterként az elmúlt 15 évben bizony ritkán találkoztam olyannal, aki már ilyen fiatalon terezi sportolói karrierjét követő életét. Kiki megerősít abban, bizony, szerinte is ritka az ilyen típusú előrelátás.

 - Sajnos a sportolók legtöbbje csakis és kizárólag a pályafutásában gondolkozik, de ez egyszer véget ér, vagy a kor, vagy ami még rosszabb, egy hirtelen jött sérülés miatt. Én szerencsés vagyok, otthon megkaptam útravalóul azt, hogy gondoljak a jövőmre, de azt látom, nagyon kevés profi sportoló teszi ezt meg, aztán amikor visszavonulnak, jön a kapkodás. Fontos, hogy ez már gyerekkorban tudatosítva legyen, én ilyen szempontból is kivételes helyzetben voltam, ugyanis az edzőink rendszeresen elkérték az ellenőrzőnket és ha rosszak voltak valaki jegyei, akkor mondták az illetőnek, hogy most néhány napig ne jöjjön edzésre hanem tanuljon.

Ebből a korból ugyan már kinőtt az Alba FKC kiválósága, ám a tanulás így is fontos az életében. Az első helyen azonban - helyesen - még a kézilabda áll, Kiki további gólok tucatjaival szeretné minél jobb helyezéshez segíteni csapatát a szezon végén.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek