6 évnél régebbi cikk

Vidi vs. Real: Újra összejött a legendás párosítás
Fehérvár Médiacentrum fotójaVidi vs. Real: Újra összejött a legendás párosítás

1985-ben az UEFA-Kupa döntőjében találkozott a két csapat, 2018 januárjában a fehérvári klub ismét farkasszemet nézett a királyi gárdával.

A helyszín Salgótarján, 2018. január 27. A Gabora Gálát immár 26. alkalommal rendezték meg, a jótékonysági teremlabdarúgó tornán egykori remek labdarúgókból álló csapatok adtak randevút egymásnak. A teljesség igénye nélkül, olyan egykori sztárok léptek pályára, mint Lipcsei Péter, Mátyus János, Dragóner Attila (Ferencváros), Arany László, Duró József, Plókai Attila (Debrecen), Márton Gábor, Fehér Csaba, Knézics Barna (Pécs), Péter Zoltán, Balázs Zsolt, Molnár Balázs (Zalaegerszeg), Simon Gyula, Bari Jenő, Novota Zoltán (Dunaszerdahely). A meghívottak között ott volt a Videoton is, a piros-kék illusztris névsorral (Mitring István, Vadász Imre, Nagy Lajos, Dvéri Zsolt, Németh Zoltán, Tiber Krisztián, Vajda Gusztáv, Kovács Attila, Sallói István, Takács Zsolt, Árki Gábor, illetve kísérőként Szabó József, Horváth Gábor, Tiber László és Jónás Gyula) keltek útra Salgótarjánba.

Hiába azonban rengeteg nagy név, a Gabora Gála esélyesének a Real Madrid számított, a királyi gárda örömmel vette a meghívást és ha már jött, mindezt bombaerős csapattal tette. A Real négy korábbi Bajnokok Ligája-győztes kiválósággal érkezett a jótékony célú teremtornára, közülük a legnagyobb csillag José Emílio Amavisca, a 47 éves olimpiai bajnok csatárcsillag, aki 113 bajnoki mérkőzésen viselte a Real, 15-ször a spanyol válogatott mezét, és megannyi emlékezetes gól fűződik a nevéhez. Rajta kívül Francisco Pavón, Victor Sánchez és Julio César is részese volt a legnagyobb klubtrófea elnyerésének. Amavisca és Victor Sánchez 1998-ban, Pavón és Julio César 2001-ben nyerte meg a BL-t a Reallal.

A spanyolok salgótarjáni menetelése nem indult könnyen, 1-1-re végeztek a Zetével, utána viszont beindult a henger, végül magabiztosan nyerték a csoportot. A másik négyesben a Vidi is hasonlóan jó teljesítménnyel rukkolt ki, a két klub így a döntőben adott randevút egymásnak.

Majd 33 esztendővel az UEFA-Kupa döntője után ismételten a királyiak bizonyultak jobbnak, a Gabora Gála aranycsatáját 6-2-re nyerték meg, azonban a fehérváriaknak is kijárt a vastaps a lefújás után.

- Több éve immár visszajáró vendégek vagyunk a gálán, melyet minden évben remek színvonal és fergeteges hangulat jellemez, nem volt ez másként most sem. Természetesen a Real szereplése igazi kuriózum volt idén, a sorsoláskor szerencsére elkerültük a Madridot, így a döntőben összejött a nagy párosítás. Persze oda be is kellett jutni, szerencsére a csoportmeccsek során jól ment a játék, sikerült megnyernünk a saját négyesünket, így bejutottunk a fináléba, ahova a Real is befutott. Ők fiatalabb csapattal jöttek, mi egy kicsit elfáradtunk a nap végére, így megérdemelten nyertek, de összességében mi is bőven hozzájárultunk ahhoz, hogy remek finálét lássanak a nézők - árulta el Vajda Gusztáv, aki a két fehérvári gól egyikét jegyezte Amaviscáék ellen, a másik Vidi-gólt Nagy Lajos jegyezte

GABORA-GÁLA, SALGÓTARJÁN
Csoportmérkőzések
A-csoport. Zalaegerszeg–Debrecen 3–0, Hotel Salgó–Debrecen 2–2, Zalaegerszeg–Hotel Salgó 2–0, Real Madrid (spanyol)–Zalaegerszeg 1–1, Real Madrid–Debrecen 8–0, Real Madrid–Hotel Salgó 3–2. A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 7 pont (12–3), 2. Zalaegerszeg 7 (6–1), 3. Hotel Salgó 1 (4–7), 4. Debrecen 1 (2–13)

B-csoport: Videoton–Pécs 3–1, Pécs–Dunaszerdahely (szlovákiai) 2–1, Ferencváros–Dunaszerdahely 3–1, Videoton–Ferencváros 2–2, Videoton–Dunaszerdahely 5–3, Ferencváros–Pécs 5–4. A csoport végeredménye: 1. Videoton 7 (10–6), 2. Ferencváros 7 (10–7), 3. Pécs 3, 4. Dunaszerdahely 0

Helyosztók
A 3. helyért:
Zalaegerszeg–Ferencváros 2–2 – szétlövésben 5–3
Döntő: Real Madrid–Videoton 6–2

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek