Partly cloudy15 °C
2019. március 22. péntek Benedek
Menü

Öt recept, hogyan hasznosítsd újra a húsvétról maradt főtt tojást

Öt recept, hogyan hasznosítsd újra a húsvétról maradt főtt tojást
Főtt tojás, új köntösben (Fotó: lifesambrosia.com)

Túl sok főtt tojás maradt húsvétról? Íme néhány ötlet, hogyan használhatod fel kreatívan, új ételekhez a maradékot!

Tojáskrém
Elég néhány egyszerű fűszer, és máris egy teljesen új ételt kapunk! Fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára, de akár a munkahelyünkre is csomagolhatunk belőle szendvicset, mert nagyon laktató.

Tojássaláta
Igazi tavaszi vitaminkoktél és ízkavalkád ez a friss zöldségekből és főtt tojásból készült saláta. A hozzávalók persze külön-külön elfogyasztva, a szendvicsünk mellé is igazán finomak. De így felaprítva, összekeverve és fűszerezve meglepően új élményt nyújtanak.

Stefánia vagdalt
Ennél kiadósabban nem is hasznosíthatnánk újra a maradék tojásokat. Friss és forró fogást tálalhatunk fel belőle, ami már nyomokban sem emlékeztet a húsvéti lakomára.

Töltött tojás
Ha valami különlegesebbre vágyunk, ez az avokádókrémmel töltött tojás akár vendégváró falatkaként is megállja a helyét. De egyszerű vacsoraként is új ízeket varázsolhatunk vele az asztalra.

Rakott krumpli
És a jó öreg rakott krumpli, amihez tulajdonképpen recept sem kell, a hozzávalóit mindenki ismeri. De azért íme egy videó az alapokról, benne az elmaradhatatlan főtt tojással:

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

  • Tartós élelmiszergyűjtést kezdenek a hétvégén a templomokban.
    Tartós élelmiszergyűjtést kezdenek a hétvégén a templomokban.
  • Ma van a down –szindróma világnapja.
    Ma van a down –szindróma világnapja.
  • Idén is csodálatos rajzok, fotók és írások érkeztek a vízről
    Idén is csodálatos rajzok, fotók és írások érkeztek a vízről
  • A tökéletes esküvői vendég 5 titka
    A tökéletes esküvői vendég 5 titka