Rain24 °C
2019. június 17. hétfő Laura
Menü

Tortáival arat sikert Máltán a fehérvári anyuka

Tortáival arat sikert Máltán a fehérvári anyuka
Kishlaf Jeanette öt éve él Máltán (Fotó: Kishlaf Jeanette)

Máltán arat látványos sikereket cukrászként a székesfehérvári születésű Kishlaf Jeanette. A kisgyermekes édesanya meseszép tortáiért kapkodnak a vevők, sőt egy ottani televíziós cukrászműsorban is ismert lett a neve!

Szívmelengető fotót kaptunk a napokban az egyik kedves olvasónktól: a székesfehérvári születésű Kishlaf Jeanette egyenesen Máltáról küldte a képet, amin a kedvenc fmc.hu-s nyakbaakasztója látható. „Rendszeresen olvasom az fmc.hu-t és a Facebook-on keresztül is követem a város életét. Székesfehérváron születtem, és bár már évek óta nem ott élek, most is imádom a városom, és fontos számomra, hogy tudjam, mi történik ott.”

Tortáival arat sikert Máltán a fehérvári anyuka
Jeanette két és fél éves kislánya, Janine, és az a bizonyos fmc-s kulcstartó (Fotó: Kishlaf Jeanette)

Jeanette-et egyébként eredetileg Zsanettnak hívják, külföldi nevét három évvel ezelőtti házasságkötése óta használja. De erről majd picit később, először is járjunk a végére az fmc-s ereklye történetének: „2016. decemberében otthon töltöttünk egy hónapot, és beneveztem a Médiacentrum karácsonyi sütiversenyére, akkor még teljesen kezdőként. Nem értem el helyezést, viszont nyertem egy bögrét, (amit sajnos a kislányom azóta összetört), egy tollat és egy nyakbaakasztót is. Azóta is a kulcscsomómon tartom. Talán furcsán hangzik, de én ezeknek sokkal jobban örültem, mint egy igazi díjnak, hiszen azóta is velem vannak.”

Jeanette Fehérváron a Tatay Sándor Szakközépiskolában érettségizett, majd turizmus szakon végzett Kodolányi Főiskolán. Éveken át dolgozott Svájcban, majd amikor melegebb éghajlat után áhítozott, 2013. márciusában Máltára költözött. Itt vett gyökeres fordulatot az élete öt évvel ezelőtt: egy héten belül megismerkedett a leendő férjével. „Egy közös ismerősünk mutatott be minket egymásnak, és két évvel később össze is kötöttük az életünket egy igen különleges lagzi keretében.”

Alkotás közben (Fotó: Jeanette Kishlaf)
Alkotás közben (Fotó: Jeanette Kishlaf)

A korábban étteremvezetőként dolgozó Jeanette a terhessége előtt csak hobbiból sütött, a családjának. Az anyaság mellett azonban ezt a megterhelő munkát már nem tudta beilleszteni az életébe, ezért végzett el egy cukrász iskolát. Ahonnan szinte egyenes út vezetett a Baker's Kitchen nevű máltai televíziós vetélkedőig: „A tanárom szervezte ezt a versenyt, jelentkeztem és bejutottam. Akkor még sejtelmem sem volt, mit is fog ez az egész jelenteni a számomra. Elvégre csupán négy hónapnyi tapasztalattal rendelkeztem akkor még. A versenytársaim pedig sokkal régebb óta sütöttek, volt, akinek már saját vállalkozása volt. Mégis sikerült a negyedik helyet megszereznem! Rengeteget tanultam tőlük és a versenybíráktól is, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot.”

Konyhájában születnek a tortacsodák (Fotó: Kishlaf Jeanette)
Konyhájában születnek a tortacsodák (Fotó: Kishlaf Jeanette)

Azóta már Jeanette is beindította a saját kis vállalkozását tavaly júliusban. Egyelőre otthon, a konyhájában alakította ki magának a tortasütő kuckóját, ahol egyre-másra hozza létre csodaszép alkotásait. Közben főállásban egy cukrászdában eladó, és a mindennapi anyai teendőket is ellátja. „Tortáimat illetően a védjegyem a természetesség. Nem alkalmazok mesterséges aromákat, kizárólag friss vagy legfeljebb fagyasztott gyümölcsből dolgozom. Tortáim legtöbbje laktózmentes, a legtöbb megrendelés pedig gyerektortákra érkezik. No, persze a dobos torta és az oroszkrém torta is a slágertermékek közé tartozik!”

A vevőket nem kell különösebben hajtania, mert a Baker's Kitchen-nek köszönhetően sokan ismerik a tévéből is, és még az ott élő magyarok között is szájról-szájra terjed a híre. „A mai napig megállítanak az emberek az utcán, és mondják, hogy milyen ügyes voltam, remélik, hogy hallanak még rólam. A megrendelőim nemzetisége sokszínű, akárcsak Málta. Több száz nemzet él egymással békességben, akik szeretik a sütiket.”
Jeanette-et örömmel tölti el az ottani emberek segítőkészsége, kedvessége. Imádja a napfényt, a tenger illatát, a sziget gyönyörű virágait. A nyári forróságot már nehezebben viseli, mint ahogy a máltaiak pontatlanságát is (hiszen korábban Svájcban, a legpontosabb országban élt…). Mindezekkel együtt a a fehérvári élete is hiányzik neki, különösen a családja és a legjobb barátnője. „A nagyszülők, a dédi nem tud már annyit utazni, hogy találkozhassanak a kislányunkkal. Így évente legalább kétszer igyekszünk hazalátogatni.”

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Az Országgyűlés a héten folytatja munkáját
  Az Országgyűlés a héten folytatja munkáját
 • Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programok
  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programok
 • Székesfehérvár ad otthont a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport-versenynek
  Székesfehérvár ad otthont a XV. Gróf Széchenyi Ödön Országos Tűzoltósport-versenynek
 • Napközben előfordulhat zápor, esetleg zivatar
  Napközben előfordulhat zápor, esetleg zivatar

A hét embere

Eseménynaptár

 • Pelikán Fészek - logópályázatot hirdetett a Vörösmarty Színház
  Pelikán Fészek - logópályázatot hirdetett a Vörösmarty Színház
 • Horvát táncház a Kolo-val
  Horvát táncház a Kolo-val
 • Emlékezz és emlékeztess! - a holokauszt áldozataira emlékeztek
  Emlékezz és emlékeztess! - a holokauszt áldozataira emlékeztek
 • Eurómilliárdokba került a dízelbotrány a Volkswagennek
  Eurómilliárdokba került a dízelbotrány a Volkswagennek
 • Pénzügyminiszter - Folytatódik az adócsökkentés
  Pénzügyminiszter - Folytatódik az adócsökkentés
 • Növeli a kínai forgalmát a német vasút
  Növeli a kínai forgalmát a német vasút
 • Kiegyensúlyozottan teljesített a hazai ipar
  Kiegyensúlyozottan teljesített a hazai ipar
 • Egyre többen választják a szakképzést
  Egyre többen választják a szakképzést
 • Jóval több pénz jut oktatásra jövőre
  Jóval több pénz jut oktatásra jövőre
 • Szakminiszter - támogatni a magyar tulajdonú vállalkozásokat
  Szakminiszter - támogatni a magyar tulajdonú vállalkozásokat
 • Tovább bővült az új autók piaca
  Tovább bővült az új autók piaca
 • Csökkennek a közjegyzői díjak júliustól
  Csökkennek a közjegyzői díjak júliustól
 • Újabb béremelés az egészségügyben
  Újabb béremelés az egészségügyben