5 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron június 2-án lesz a Közlekedik a család vetélkedő
Fehérvár Médiacentrum fotója
motorbit.com
Székesfehérváron június 2-án lesz a Közlekedik a család vetélkedő

Június 2-án reggel 9 és és délután 14 óra között az Alba Plaza mögött rendezik meg a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő fehérvári fordulóját, melyből egy család juthat tovább a június végi országos döntőbe. Főnyereményként egy személyautóért versenghetnek a családok.

A Családok Évében minden eddiginél aktuálisabb az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fő célja és mondanivalója: szeretnék minél szélesebb körben felhívni az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt közúti közlekedés fontosságára, a példamutató szülői magatartás jelentőségére és a család közösségnevelő erejére. A hetedik alkalommal megrendezett vetélkedősorozat április 14-én indult, és az elődöntő fordulók június 9-ig tartanak az ország különböző városaiban.

Hozzánk június 2-án érkezik az esemény, a pláza mögött, a Mátyás Király Körút Török udvar melletti részén kerül sor a feladatok végrehajtására reggel 9 és délután 14 óra között. A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B-kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérik össze majd felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jut tovább az országos döntőbe, amelyet 2018. június 23-án és 24-én, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendez meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A döntőn résztvevő 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és értékes ajándékcsomagot kap, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer. A nyereményjáték fődíja a Skoda márkakereskedés és az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Family típusú személygépkocsi.

Április 30 és június 3. között egy ötfordulós játék is zajlik a verseny honlapján, a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon.Az itteni feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsolnak egy Bluetooth-hangszórót, egy 10.000 forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot, valamint más értékes ajándékokat. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszokat adók közül sorsolás dönti el az egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdáját.

Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatás a fenti honlapon olvasható.

Forrás: police.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek