Partly cloudy29 °C
2019. július 22. hétfő Magdolna
Menü

Székesfehérváron június 2-án lesz a Közlekedik a család vetélkedő

Székesfehérváron június 2-án lesz a Közlekedik a család vetélkedő
Cél a közlekedésbiztonság növelése (Képünk illusztráció) (Fotó: motorbit.com)

Június 2-án reggel 9 és és délután 14 óra között az Alba Plaza mögött rendezik meg a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő fehérvári fordulóját, melyből egy család juthat tovább a június végi országos döntőbe. Főnyereményként egy személyautóért versenghetnek a családok.

A Családok Évében minden eddiginél aktuálisabb az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fő célja és mondanivalója: szeretnék minél szélesebb körben felhívni az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt közúti közlekedés fontosságára, a példamutató szülői magatartás jelentőségére és a család közösségnevelő erejére. A hetedik alkalommal megrendezett vetélkedősorozat április 14-én indult, és az elődöntő fordulók június 9-ig tartanak az ország különböző városaiban.

Hozzánk június 2-án érkezik az esemény, a pláza mögött, a Mátyás Király Körút Török udvar melletti részén kerül sor a feladatok végrehajtására reggel 9 és délután 14 óra között. A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B-kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek és elsősegélynyújtás terén mérik össze majd felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló versenyek végén megyénként és a fővárosból egy-egy család jut tovább az országos döntőbe, amelyet 2018. június 23-án és 24-én, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rendez meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság. A döntőn résztvevő 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és értékes ajándékcsomagot kap, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer. A nyereményjáték fődíja a Skoda márkakereskedés és az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Skoda Rapid Family típusú személygépkocsi.
Székesfehérváron június 2-án lesz a Közlekedik a család vetélkedő

Április 30 és június 3. között egy ötfordulós játék is zajlik a verseny honlapján, a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon.Az itteni feladatokat sikeresen teljesítők között fordulónként kisorsolnak egy Bluetooth-hangszórót, egy 10.000 forint értékű üzemanyag-utalványt, egy ugyanilyen értékű Skoda-ajándékcsomagot, valamint más értékes ajándékokat. Az ötödik fordulót követően a hibátlan válaszokat adók közül sorsolás dönti el az egyhetes tesztvezetés-nyeremény gazdáját.

Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein. A verseny pályázati feltételeiről, valamint ütemtervéről bővebb tájékoztatás a fenti honlapon olvasható.

Forrás: police.hu

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni
  Kollégiumi férőhelyekre lehet pályázni
 • Sikeresen visszatért az alaptáborba Varga Csaba hegymászó
  Sikeresen visszatért az alaptáborba Varga Csaba hegymászó
 • Jövőre megszűnik az OKJ-s rendszer
  Jövőre megszűnik az OKJ-s rendszer
 • Ugrásszerűen megnőtt a parlagfű-allergiások száma egy év alatt
  Ugrásszerűen megnőtt a parlagfű-allergiások száma egy év alatt
 • Véget ért a debreceni Campus fesztivál
  Véget ért a debreceni Campus fesztivál
 • Tart a kárfelmérés Heves megyében
  Tart a kárfelmérés Heves megyében
 • A Szent Imre templomban lesz a város közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe
  A Szent Imre templomban lesz a város közös elsőcsütörtöki Eucharisztia ünnepe
 • Fotókiállítással mutatkoztak be a fiatal gazdák az egyik fehérvári áruházban
  Fotókiállítással mutatkoztak be a fiatal gazdák az egyik fehérvári áruházban
 • Kialakítják Székesfehérvár első "okostantermét" a Széna Téri Általános Iskolában
  Kialakítják Székesfehérvár első "okostantermét" a Széna Téri Általános Iskolában