5 évnél régebbi cikk

Fehérvári filmes siker a 25. Országos Diákfilmfesztiválon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabd Színház
Fehérvári filmes siker a 25. Országos Diákfilmfesztiválon

A legjobb „irodalmi alkotás filmes adaptációjának” járó különdíjat nyerte A walesi bárdok című filmjével a Szabad Színház és a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola Fejér megyei alkotókból álló Prikulics csoportja a 25. Országos Diákfilm Fesztiválon augusztus 26-án.

A díjat vasárnap kora délután Budapesten az Aranytíz Kultúrházban adta át a rangos szakemberekből álló zsűri. Az Arany János ballada feldolgozás a Prikulics Gyermekszínház előző fél évi projektjeként készült a Szabad Színház műhelyében. A legkisebbekkel A walesi bárdokat, a nagyobbakkal a Tetemre hívást  dolgozták fel. Ez utóbbit diákrendező, Nyári Ádám vitte színre, kategóriadíjat is kaptak a Diáknapokon.

"A walesi bárdok esetében az is cél volt, hogy a legfiatalabbak ne csak a színházi, de a filmes formanyelvet is megismerjék a műhelymunkák során." - mondta el Nagy Judit a Szabad Színház társulatának vezetője. - "A társulat már több éve tervezi, hogy fehérvári fiatalokkal egy iskolákon átívelő filmes műhelyt hoz létre, amelyhez azonban elengedhetetlen a mai kor követelményeinek megfelelő, lehető legmodernebb felszerelés. Fontosnak tartjuk, hogy a nyolcadik művészeti ágként ismert filmművészet is markánsan képviseltesse magát a város kreatív iparágai között, ehhez azonban valódi, professzionális műhelyfelszereltségre van szükség." – vélekedik Nagy Judit, remélve, hogy miután ez már a sokadik díj társulati műhelymunka eredményességének bizonyítására, fogadókészség mutatkozik majd a műhely támogatására is.

A nyertes filmet Nagy Judit rendezőként, Balogh Mihály, Czukor Zoltán és Kutassy László operatőrként, illetve vágóként mentorálta. A díjat Vadócz Máté, Csizmadia Máté, a film két főszereplője vette át vasárnap délután Budapesten.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek