5 évnél régebbi cikk

Az Alba Plazában lesz az első székesfehérvári Starbucks
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz Alba Plazában lesz az első székesfehérvári Starbucks

Ami eddig szóbeszéd, vagy egy felmerült ötlet volt, az mára valóság lett: az Alba Plazában nyitja meg kapuit az Amerikából indult világhírű kávéházlánc, a Starbucks első fehérvári kávézója.

Október 8-án reggel egy, a városban szokatlan kép fogadta azokat, akik az Alba Plazát a Piac tér felől közelítették meg. A Plaza bejárata melletti, nemrég bezárt gyógyszertár kirakatánál ugyanis munkások tüsténkedtek, akik nem mást varázsoltak az üvegre, mint a nemzetközi kávéházlánc, a Starbucks logóját, a cégre jellemző színekkel és egy igazán lényegre törő üzenettel megspékelve:

"Itt hamarosan Starbucks kávézó nyílik!"

Arról, hogy a Starbucks Fehérváron is leteszi a névjegyét, már egy korábbi cikkünkben értekeztünk, ám azóta semmi konkrétum nem érkezett a kávézóval kapcsolatban. Eddig. Ugyanis kell ennél meggyőzőbb információ, mint hogy teleplakátolnak egy kirakatot a Starbucks nevével?

Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor kicsit kutakodva a Székesfehérvár és a Starbucks szavakkal a Google-ben, a profession.hu-n egy barista állásra bukkantam, amelyet a Starbucks Székesfehérvárra hirdetett meg. Ezen kívül még a mads.hu oldalon is található egy diákmunkás hirdetés, miszerint a Starbucks tizennyolc év feletti, aktív vagy passzív, nappali tagozatos fiatalokat keres a fehérvári kávézóba szintén barista pozíció betöltésére. Információink szerint, az érdeklődőknek a kezdési időpontot október végére lövik be.

Tehát ezekből az infókból szinte 100%-ig kijelenthető, hogy nemsokára szeretett városunkban is kortyolhatunk a világhírű amerikai kávézó frissítő italaiból. Nem beszélve arról, hogy a Starbucks kávézókból beszerezhető városnevekkel ellátott bögrék közé valószínűleg Székesfehérvár-feliratos is bekerül majd. Gyűjtők előnyben.

A Starbucks éves forgalmának jelentős részét a karácsonyi kávék forgalma adja (az idei karácsonyi Starbucks-kávékat világszerte november 2-től lehet kapni, ami egy pénteki napra esik), így ha tippelni kellene, akkor feltehetően legkésőbb az adventi időszakban már lehet majd az ünnepi időszakra jellemző piros papírpoharakból kortyolgatni például az Eggnog Lattét (tojáslikőrös kávé), a Gingerbread Lattét (mézeskalácsos kávé) vagy a Toffee Nut Lattéból (diós-karamellás kávé) Fehérváron is. 

Megkeresésünkre, hogy pontosan mikor nyit a kávézó, a cikk megjelenéséig sem a Starbucks, sem pedig az Alba Plaza nem válaszolt, ám amint érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Az Alba Plaza egyelőre nem tudott konkrét nyitási időpontot mondani.  

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek