5 évnél régebbi cikk

Tíz produkció jutott a Fehérvár Táncosa döntőjébe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Turáni-Kerkay Zita
Tíz produkció jutott a Fehérvár Táncosa döntőjébe

A tehetségkutató verseny elődöntőjében tizenhat formáció táncosai mérkőztek meg a Malom utcai Táncházban vasárnap.

A Fehérvár Táncosa versenyre a nyári felhívást követően mintegy ötven táncos jelentkezett, majd a beküldött videók alapján válogatta ki a zsűri azt a tizenhat – szóló, duó és csoportos – produkciót, amelynek tagjai az augusztusi felkészítő táborban részt vehettek. Hogy hogyan sikerült az a bizonyos felkészülés, azt vasárnap a Malom utcai Táncházban mutathatták meg a versenyzők a zsűrinek.

Márpedig a zsűriben helyet foglaló szakemberek (Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa; Szakál Attila táncművész, koreográfus, táncpedagógus; Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója) láttak már a tánc világában egy s mást, így a táncosoknak nem volt könnyű feladatuk.

„Elsősorban az előadókészségre, a technikai tudásra koncentrálunk, azt figyeljük, de a zeneválasztás, és az, hogy ki mennyire éli bele magát a produkcióba nagyon fontos szempontok” – mondta el Tihanyi Ákos koreográfus.

Az elődöntő produkcióit követően a zsűri végül úgy határozott, hogy a döntőben a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyez majd a Fehérvár Táncosa címért.

Dr. Cser-Palkovics András a verseny kapcsán kiemelte, öröm, hogy a városban ennyi tehetséges fiatal él, akik a városi tehetségkutató versenyeken be is mutatják tudásukat. A döntőt december 9-én rendezik a Vörösmarty Színházban.

A vasárnapi elődöntőn a Fehérvár Televízió is ott volt:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek