5 évnél régebbi cikk

Jövő szombaton ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén
Fehérvár Médiacentrum fotójaJövő szombaton ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Nem csalás és nem is ámítás: Magyarországra látogat a világhírű Sting és Shaggy. Újsághirdetések szerint november 24-én ingyenes koncertet adnak a budapesti Hősök terén.

Bár egyelőre még csak egy-egy újságban megjelent Szerencsejáték Zrt.-hirdetésből lehet tudni, de nagyon úgy néz ki, hogy a nemrég összeállt Sting és Shaggy duó tényleg Magyarországra látogat. 

A Népszavában található hirdetés (Fotó: fmc.hu)

A hirdetésből egyértelműen kiderül, hogy Sting és Shaggy november 24-én (szombaton) Budapesten, a Hősök terén ingyenes koncertet adnak, ahol a Punnany Massif is fellép vendégzenekarként. És ennyi. Mint ahogy a hirdetés felső sorából kiderül, valószínűleg egy hatoslottó promócióról van szó: könnyen elképzelhető, hogy ezzel a meglepetésbulival ünnepli az éppen 30 éve bevezetett lottófajtát a Szerencsejáték Zrt.

Ez lehet a magyarázat arra is, hogy a koncerten a részvétel ingyenes.

Kicsit körbelestem a hirdetésben megadott honlapokon, de sem Sting, sem pedig Shaggy hivatalos oldalán nem találtam semmilyen infót az ingyenes pesti bulival kapcsolatban. Mondjuk az árulkodó lehet, hogy kettejük koncertidőpontjai között egy november 19-i lengyel kiruccanás is szerepel és Csehországban is fellépnek a napokban. Az tuti, hogy a közelben vannak, de mindenesetre fura, hogy másfél héttel a show előtt az időponton kívül semmilyen konkrétumot nem lehet tudni fellépésükről. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

UPDATE: Időközben a Szerencsejáték Zrt. honlapjára is felkerült egy rövid hír a buliról. Ebből azon kívül, hogy a Punnany Massif 18 órakor, míg Stingék 19:45-kor kezdenek, sok újdonság nem derül ki, maximum annyi, hogy van egy hivatalos megerősítés arról, hogy a koncert valóban lesz és nem az év átverésével van épp dolgunk.

A korábban említett 44/876 címet viselő album áprilisban jelent meg, és az elsőre indokolatlan számok Sting után az Egyesült Királyság (+44), illetve Shaggy hazájának, Jamaikának (+876) telefonos országhívószámait rejtik. Kreatív egy cucc, azt meg kell hagyni. A szeptemberben indult turnén nemcsak a közös dalokat játsszák, hanem saját klasszikusaik is felcsendülnek. 

Sting tavaly október 13-án járt utoljára Magyarországon, és egyébként nem ismeretlen neki az ingyenes koncert fogalma a Hősök terén vagy környékén: 2004-ben az akkor még létező Kapcsolat koncerten töltötte meg több tízezer emberrel az Ötvenhatosok terét (a régi Felvonulási tér).

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek